IBM: Storage Fórum a BKK-ban – nemzetközi és hazai referenciákkal

Kovács Attila, 2001. április 3. 17:54
Április 3-án nagy érdeklődés mellett, mintegy 160 résztvevővel, az IBM San és NAS nagygépes tárolási megoldások élő bemutatóival rendezte meg immár másodszor tavaszi, roadshow jellegű Storage Fórumát az IBM Magyarország.
A szakmai nap fő üzenete: az ún. enterprise tárolók ára jelentősen csökkent az utóbbi időben, ugyanakkor a megnövekedett kapacitású és bonyolultságú tárolóközpontokhoz rendszermenedzsment is szükséges, az új változatú tárolórendszerek új feladatok elé állítják az informatikai és üzleti vezetőket egyaránt. Veres Zsolt, az IBM Magyarország rendszereladásokért felelős menedzsere megnyitóját követően Marco Pozzoni, az IBM EMEA részéről tartott előadásokat a jövő adattárolási megoldásairól, illetve különböző megvalósított nemzetközi referenciákról (pl. az EMI hollandiai és az olasz AEM áramszolgáltató tapasztalatairól).

Ezt követően magyarországi referencia alkalmazásként a DÉMÁSZ áramszolgáltató vállalatnál két és fél hónapja üzembe állított IBM ESS Storage alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok kerültek ismertetésre. Délután 3 szekcióban, különféle részproblémák megoldásaival (pl. tárolóeszköz-konszolidáció, dokumentum-mrnedzsment, SAN-menedzselés Tivolival, TSM alapú SAN-os mentés stb.) kapcsolatban folytatódtak az előadások.

Kulcsszavak: IBM-hu fórum adattárház

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14