Az Avaya segíti a vezeték nélküli technológia oktatását a BMGE-n

, 2001. április 25. 21:05
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nagysebességű Hírközlő Rendszerek Tanszékén (Mikrohullámú Híradástechnika Tanszék) átadták rendeltetésének az Avaya Wireless hálózati megoldást, amellyel az Avaya Magyarország támogatja a vezeték nélküli technológia oktatását, illetve a tanszéken folyó kutatómunkát.
A telepített Avaya beltéri megoldás a tanszék laboratóriumi programjának részévé vált, és lehetőséget ad a hallgatóknak ahhoz, hogy megismerkedjenek a vezeték nélküli hálózatok előnyeivel. A BME Nagysebességű Hírközlő Rendszerek Tanszékének oktatási és kutatási témái az elmúlt években jelentős változáson, bővülésen mentek keresztül. Oktatási, kutatási témáiban megjelentek a mobil infokommunikáció legmodernebb eszközei is. A közelmúltban létrejött Vezeték nélküli Információtechnológia Laborban (http://wit.mht.bme.hu) az Avaya támogatásának köszönhetően lehetőség nyílt az Avaya Wireless elemeinek vizsgálatára és a rájuk alapuló vezeték nélküli hozzáférési és helyi hálózatok megismerésére.

A helyi hálózatokban helyet kapott egy Avaya Wireless Access Point, melyen a labor mobil számítógépei helyhez kötöttség nélkül kapcsolódhatnak a hálózathoz. A mindennapi munkavégzésen túlmenően az eszközök szerves részét képezik a hallgatói méréseknek, alapjául szolgálnak kutatási projektjeiknek.

A Vezeték nélküli Alkalmi Hálózatok című tantárgy keretein belül a hallgatók megismerkedhetnek a vezeték nélküli hozzáférés technológiáival és azok alkalmazási területeivel. Lehetőség nyílik az eszközök kipróbálására, konkrét mérések elvégzésére, gyakorlati tapasztalatok szerzésére. A tanszék kutatási témái túlmutatnak a jelenleg alkalmazott megoldásokon. Célul tűzte ki az úgynevezett multihop alkalmi (ad-hoc) hálózati technológiák vizsgálatát és fejlesztését, melyek szerves részét képezik a következő generációs mobilhálózatoknak. Ezekben a hálózatokban az egyes kliensek nem minden esetben kapcsolódnak közvetlenül a hozzáférési pontra, hanem akár több más csomóponton keresztül létesül összeköttetés.

Kulcsszavak: szponzor oktatás BME Avaya-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14