ITt és most

Guttray László Guttray László, 2001. május 3. 22:10
Ha egy információtechnológia iránt fogékony, de máskülönben rendes vásárjáró honpolgár olyan szerencsésen vackolta volna be magát párnái közé még tavaly, hogy sikeresen átaludta volna az idei telet, akkor is egészen biztosan elindulna a kőbányai vásárvárosba így május elején - mert ilyenkor ott Info szokott lenni.
Így lesz ez idén is, de elmaradnak a gigászi méretek, egészen biztosan megjósolható, hogy a május 8-án megnyíló nemzetközi informatikai és kommunikációtechnikai szakkiállítás nem méreteivel és a kiállítók számával dönt majd rekordot.

Akármennyire meglepő, a kisebb méret, a kevesebb kiállító még egyáltalán nem jelenti, hogy érdektelen vagy unalmas standokkal találkozunk, azt pedig pláne nem szabad feltételezni, hogy kihagyható az idei Info.

Magyarázatként kézenfekvő lehetne akár az is, amit a technika méretbeli (vissza)fejlődése óhatatlanul hoz: kisebb készülékek, kisebb kiállítás. Az a furcsa, hogy ebben azért mégiscsak van valami. Az idei CeBIT óta biztosan tudjuk, hogy 2001-ben főként a mobil számítástechnikai eszközök és megoldások bemutatkozása várható, a szlogenek a határozatlansággal jellemzett totális információszerzési és -küldési szabadság kiteljesedését ígérik (bárhonnan, bármikor, bármit, avagy mindenhonnan, mindent, mindig).

Téli álmunkból felébredve azt tapasztaljuk, hogy az eszközök és a szolgáltatások végre az átlagembernek valók, egyedül az árakra lehet azt mondani, hogy nem emberszabásúak (ehhez azonban szükségtelen kimenni az Infóra, elég felkeresni egy könyvesboltot, újságos standot, közértet vagy ruhaszalont, esetleg végiglapozni a lakásrezsire kifizetett számlákat).

Ha megtekintettük a kiállítást, akkor őszig nyugodtan visszabújhatunk a vánkosok közé, a mobilkommunikációs eszközökkel elvileg úgyis minden értelemben partiképesek vagyunk. Ha viszont kiderül, hogy mégsem, akkor érdemes visszajönni a párnák közül, és próbaképpen élőszóban beszélgetni kicsit valamiről (bármiről, bármikor) az első szembejövővel.

Régen úgy tartották, hogy az is kommunikáció, s ha közben sétálunk egy kicsit, akkor ráadásul mobil is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36