IKB: idén a Széchenyi-terven belül indul CsaládiNet PC akció

Kovács Attila, 2001. május 8. 19:38
Sík Zoltán informatikai kormánybiztos az IKB 2000. évi kísérleti CsaládiNet PC akcióját értékelő május 8-i sajtótájékoztatóján utalt rá, hogy a kormányzat a Széchenyi-terv keretében kétszer egymilliárd forintot kíván adni erre a területre. Ez azt jelenti, hogy kb. hússzor több lehet a nyertesek száma mint a múlt évben, és akár elérheti a 25-30 ezret.
A kormánybiztos közölte, május 17-én, a távközlés világnapján Stumpf István kancellária miniszter a Széchenyi-terv 15 informatikai tárgyú pályázatából négyet-ötöt fog meghirdetni. Közöttük lehet a CsaládiNet PC akcióra vonatkozó is, amelynél a szállítóikat (a többes szám jogos, mert több szállítói csoporttal készülnek szerződést kötni) közbeszerzéssel fogják kiválasztani.

A múlt évi, ezres nagyságrendű PC akcióját az IKB és a nyertesek egyaránt sikeresnek ítélik meg. A kérdőíves elemzések összegzése alapján kiderült, hogy az akcióban elsősorban viszonylag alacsony jövedelemmel rendelkező tanult emberek vettek részt; a felhasználók a gépeket vagy munkaeszközként, vagy szórakozásra használják; a felhasználók jelentős része bővíteni szándékozik a gépet; a gépvásárlás okainál jelentős százalékban az internet-hozzáférés is szempont volt, a kedvező konstrukció és a gyermekek tanulása mellett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36