MHM Kft.: EMC-eszközök az Infón

, 2001. május 11. 17:38
Az MHM Computer Hungária Kft. az Info 2001 kiállításon, az A pavilon 311. standján az EMC által rendszerbe állított folyamatos üzletmenetet biztosító eljárásokat és eszközöket mutat be heterogén környezetben, aminek során az érdeklődők a Symmetrix rendszert tekinthetik meg folyamatos működés közben.
Az adattároló eszközök részletes működését bemutató élő demonstráció a kiállítás ideje alatt minden nap 12 és 16 órakor látható.

Az 1996-ban alakult MHM Computer Hungária Kft. számítástechnikai cég kizárólag háttértárolók forgalmazásával, üzembe helyezésével és karbantartásával foglalkozik. A cég a szükséges eszközöket a nemzetközi EMC vállalattól szerzi be. Az MHM – hazánkban egyedülállóan – kizárólag az EMC termékeivel kapcsolatos munkákat végez, más kiegészítő tevékenységet nem folytat. Bár az MHM az egyetlen cég, amely csak e területen tevékenykedik, és az EMC több más magyarországi vállalattal is viszonteladói kapcsolatban áll, de a tavalyi évben messze a legnagyobb forgalmat lebonyolító EMC-partner az MHM volt.

A cég ügyfelei részére teljes körű szolgáltatást nyújt, ami magában foglalja a rendszerek tervezésétől a kiépítésen és beüzemelésen át a folyamatos, proaktív karbantartásig a folyamat minden lépését. Az ügyfelek jellemzően a banki vagy a telekommunikácós szektorból kerülnek ki, és az MHM elmondhatja magáról, hogy nevéhez fűződik az első – azóta is folyamatosan működő – magyarországi Symmetrix rendszer kiépítése is.

Az MHM Computer Hungary ügyfelei: ABN Amro, Budapest Bank Rt., Hungaropharma, Inter-Európa Bank Rt., Kereskedelmi és Hitelbank Rt., Matáv Rt., Matávcom, Pannon GSM, Pantel Rt., Tiszai Vegyi Kombinát Rt., Unilever, Westel 900.

***

A tárolási eszközök nemzetközi piaca jelentős méretű, 2000-ben 33,93 milliárd dollárt tett ki, de 2004-ben várhatóan 53,29 milliárd dollárra fog rúgni, mivel a vállalatok várhatóan tovább növelik adattárolási kapacitásukat, ill. azok elemzését.

A szegmensben erős a piaci verseny, amelynek egyik meghatározó szereplője a jelenleg piacvezető EMC. Az IDC adatai szerint az EMC 2000. évi bevételei a teljes tárolásieszköz-piac 26,1 százalékát teszik ki, szemben az egy évvel korábbi 24,4 százalékos eredménnyel. A második helyen álló Compaq részesedése 18 százalékról 15,8 százalékra esett vissza, továbbá az IBM és a Sun Microsystems piaci részesedése is csökkent tavaly. Az elmúlt év másik „nyertese”, a Hewlett-Packard a hatodik helyről a harmadik helyre lépett előre, miközben 6,4 százalékról 8,6 százalékra emelkedett a részesedése.

A nemzetközi EMC 2000-es pénzügyi évének összforgalma 32 százalékkal, 8,87 milliárd dollárra nőtt az 1999-es évhez képest. A tavalyi minden szempontból rekordév volt a cég számára, hiszen a hálózati tárolórendszerekből származó bevétel 250 százalékkal nőtt, míg a tárolókezelő szoftverek forgalma 72 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket. A cég a 2001. évre 12 milliárd dolláros évi forgalmat tűzött ki, mely elvárás a pénzügyi elemzők szerint reális, sőt túl is szárnyalható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55