Együtt olcsóbb: Orange-NTL partnerség Nagy-Britanniában

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 15. 08:51
A brit és nemzetközi Orange mobilszolgáltató partnerségre lépett a legnagyobb brit kábeltévé társasággal, az NTL-lel. Az Orange-ot tavaly vásárolta meg a France Télécom, amelynek egyszersmind 25 százaléka van az NTL-ben is. A francia távközlési vállalat részvényei tavaly március óta 68 százalékkal estek, mert nem tudott költségcsökkentést kisajtolni szerzeményeiből. A partnerségtől most éppen ezt remélik.
Az Orange vezetékes előfizetői bázishoz jut. Az Orange-é a brit mobilpiac 28 százaléka, és ezentúl olcsó áron irányíthat hívásokat az NTL kiterjedt kábelhálózatán keresztül. Az NTL pedig mobilszolgáltatással egészítheti ki jelenlegi, kábeltévéből, vezetékes telefonból és internetszolgáltatásból álló palettáját, és egységesen számlázhat előfizetőinek a mobil- és a vezetékes telefonhívásokért. Hozzájut az Orange harmadik generációs koncessziója nyújtotta lehetőségekhez is. Az NTL tavaly áprilisban visszalépett a brit koncessziós pályázattól, és egyebek között ez indította tavaly májusban a France Télécomot az Orange megszerzésére.

A partnerség bejelentése ellenére a 60 milliárd euróval eladósodott France Télécom részvénye hétfő délután 70,5 euró volt a párizsi értéktőzsdén, ugyanannyi, mint a nyitásban, és 1,33 százalékkal olcsóbb a pénteki zárónál. Az Orange hétfő délután 6,895 font volt a londoni értéktőzsdén, 7 pennyvel kevesebb, mint a pénteki zárásban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55