Vállalatirányítás és üzleti intelligencia – egy kézből

Fekete Gizella, 2001. május 15. 21:16
Szakmai délutánt tartott a Humansoft Kft., amelyen a többek között a Dell hazai disztribútoraként is hírnevet szerzett vállalkozás most az alkalmazásokat és a tanácsadást helyezte középpontba. A vállalatirányítási rendszerek illetve vezetési tanácsadás témájú szekciók mindegyike “telt házzal” folyt, az előadásokat több mint kétszázan hallgatták.
Legfiatalabb üzletáguk – az Ernst&Youngtól átigazolt Fehér András vezetésével működő – Vezetési tanácsadás keretében a Humansoft és a SAS Insitute szakértői ismertették a hallgatósággal a Humansoft üzleti intelligencia terveit és az általuk nyújtott szolgáltatásokat. Majd az e-business hazai helyzetelemzésén belül az elektronikus üzletvitel egyik ígéretes technológiai alapmegoldásáról, az XML-ről, illetve az e-business megoldások eszközeként, a Tomino keretprogramról a cég partnere, a Software AG ügyvezetője tartott előadást, amit a leggyakoribb vállalati- és működési problémákra az elektronikus üzletvitel keretében javasolt megoldások bemutatása követett. A vállalati folyamatok hatékonysága növelésének megoldásait keresve a folyamatok automatizálásának egyik eszközeként a Microsoft MS Biztalkjával ismertették meg a résztvevőket. A szekciót az üzletmenet folytonosságát biztosító IT biztonság és infrastruktúra megoldások bemutatása zárta.

Annak ellenére, hogy a szaksajtó folyamatosan temeti a vállalatirányítási rendszereket és az üzleti intelligencia diadalát zengi, üde színfoltja volt az említett témájú szekciónak egy Magyarországon eddig még nem ismert megoldásról, az Xapt Hungary Kft. képviselte Axaptáról és első hazai felhasználója, a T-Mark Kft. tapasztalatairól szóló előadás. A könnyen és gyorsan (alapfunkciók: 2 hónap) bevezethető, verzió rétegezési technológiájának köszönhetően verzióváltáskor a programhoz történt egyedi fejlesztéseket is egyszerűen konvertálható megoldás élénk érdeklődést váltott ki a hallgatóságból, s igyekeztek “fogást keresni” rajta. A bérszámfejtés modult ugyan tartalmazó, de ezen a téren inkább a hazai specialistákra támaszkodó, azok megoldásait integráló szoftver bemutatását az üzemfenntartási és karbantartási alkalmazások (MRO, MAXIMO) és ez utóbbinak a Coca-Colánál történt bevezetése követte. A szekciót, a Siemens szolgáltatási megoldásait bemutató előadás zárta.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59