Megnyílt Európa legnagyobb internetes vására

FeriMesz FeriMesz, 2001. május 16. 20:42
Szakértők szerint hamarosan véget érnek azok az idők, amikor ingyenesen használhatjuk az internetes szolgáltatásokat. A jövőben egyre több portál kér majd pénzt szolgáltatásaiért, a rajtuk elhelyezett tartalmakért - mondta Peter Würtenberger, a Yahoo! Németország üzleti vezetője május 15-én az Internet World szakvásár megnyitóján Berlinben.
Az előrejelzések azt mutatják, mivel az on-line reklám már nem elegendő bevétel, csak az a néhány portál maradhat életben, amelynek sok ügyfél fizet az exkluzív információkért és szolgáltatásokért. A becslések szerint már akkor is milliók gyűlnének össze, ha a Yahoo minden tizedik ügyfele fizetne egy márkát. A szakemberek szerint az internet az elkövetkezendő években továbbra is a növekedés legfontosabb motorja lesz - annak ellenére, hogy a közelmúltban sok dot.com-cég ment csődbe.

A május 15-17. között megrendezett Internet World fontos állásbörzeként is funkcionál. Körülbelül 1000, tehát majdnem kétszer annyi kiállító vesz részt a szakvásáron, mint tavaly. Arra számítanak, hogy összesen 70 ezer hozzáértő látogat el a vásárra, amelyen olyan nagy cégek is részt vesznek, mint a Microsoft és az Intel, németországi viszonylatban pedig a Deutsche Post és a Commerzbank. Az Internet World nem dot.com-vásár - hangsúlyozzák a szervezők. A várakozások szerint jövőre már utol is éri amerikai példaképét, a New York-ban megrendezett internetes vásárt.

A rendezvény legfontosabb témái a mobil internet és az interaktív on-line televíziózás. Würtemberger szerint az interneten nézhető filmek hamarosan nagyon fontos szerepet töltenek majd be a szórakoztatás terén. Ezért a szolgáltatásért az ügyfelek ugyanúgy fizetni fognak, mint az internetről szerzett információkért, a hálózaton keresztüli telefonálásért.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36