Gates internetes cégvezetőkkel találkozott

Zsigó József, 2001. május 24. 19:01
Bill Gates 130 országosan ismert cégvezetővel találkozott egy Microsoft által szervezett rendezvényen, ahol az internet jövőjéről és lehetőségeiről tárgyaltak.
Gates szerint vége a dot-com felhajtásnak, de változatlanul nagy az igény az internetes technológia iránt. Szerinte a mostani lesz az IT igazi évtizede, nem az elmúlt ’90-es évek. Az új technológia, amelynek segítségével komputereket kapcsolhatunk egymáshoz telefonvonalon keresztül, megváltoztatta az üzleti stratégiát és az egész üzletvitelt, növelte a termelékenységet és a kényelmet. Gates meg van győződve arról, hogy a telefonos összeköttetés még jó ideig megőrzi vezető szerepét, mert a szélessávú adatátvitel túl drága, és a közeli jövőben nem is várható árcsökkenés. Kitért néhány nagy internetes cégre, mint az Amazon.com és a Disney, melyek változatlanul őrzik vezető helyüket, mert magas színvonalon kínálják szolgáltatásukat, megbízhatóak, így a vásárlók mindig tudják, mire számíthatnak.

Felszólalt még a Microsoft részéről Bob Herbold, aki az utazási irodákat és az online brókereket tartotta a legsikeresebbeknek, míg a többieknek azt ajánlotta, hogy inkább átlátható és nem túl költséges site-okat hozzanak létre, ahol biztonságosan lehet üzletelni, ne féljenek a start-up cégek bizarr ötleteitől, mert ezek nem bizonyultak időtállónak – írja az Associated Press.

Kulcsszavak: dot-com trend dotcom Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14