A Gores Technology Group átveszi a VeriFone-t a HP-től

, 2001. május 28. 21:39
A Gores Technology Group (GTG) nemzetközi akvizíciós és vagyonkezelő vállalat végleges megállapodást írt alá a Hewlett-Packard Company-val a biztonságos elektronikus fizetési megoldások vezető szállítójaként ismert VeriFone átvételéről. Az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra.
A Gores Technology Group ígéretes technológiai cégeket vásárol fel, és növekedésüket illetve nyereséges működésüket szem előtt tartva fejleszti tovább őket. A jelenlegi portfóliójában szereplő, csúcstechnológiai szolgáltatásokat és termékeket kínáló 35 vállalat több millió ügyféllel áll kapcsolatban szerte a világon. A GTG által kezelt cégek összesített éves árbevétele meghaladja a 2 milliárd USA dollárt.

„A VeriFone nagyszerűen illeszkedik a GTG portfóliójába” – nyilatkozta Alec Gores, a Gores Technology Group alapítója és igazgatótanácsának elnöke. „Hosszú távú stratégiai befektetésnek tekintjük az ügyletet. A VeriFone-ban nagyszerű üzleti lehetőségek rejlenek. Olyan iparágban szerzett magának nemzetközi vezető szerepet, amelyben továbbra is jelentős növekedésre számítunk.”

A VeriFone ügyvezető igazgatója, Pierre-Francois Catte elmondása szerint a felek mindent megtesznek azért, hogy a tulajdonosváltás ne okozzon fennakadásokat a vállalat szolgáltatásaiban, szállításaiban és semmilyen módon ne változtassa meg a VeriFone partnereivel és ügyfeleivel kiépített kapcsolatait. Azt is hangsúlyozta, hogy a VeriFone valamennyi jelenlegi alkalmazottját meg kívánja tartani. „A VeriFone keresve sem találhatott volna jobb stratégiai partnert a jövőre nézve” – jelentette ki Catte. „A Gores Technology Group széles körben ismert arról, hogy lehetőséget biztosít vállalatai vezetősége és dolgozói részére teljesítményük hatékony és hathatós javítására, illetve hogy beruházási és akvizíciós tevékenységének elsődleges célja a növekedés ösztönzése. Úgy érezzük, hogy cégünk visszatért gyökereihez, és újra rugalmas, vállalkozó szellemű, önálló, szabad és innovatív technológiai szereplőként dolgozhat további növekedésén.”

Kulcsszavak: +céginfo HP GTG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38