Gondok a Philipsnél

Kollár Csaba, 2001. május 31. 21:06
A holland elektronikai óriás, a Philips nagy valószínűség szerint bejelenti, hogy abbahagyja a mobiltelefonok gyártását, mivel egészében véve is érzi a masszív csökkenést. Ha ezt megteszi, akkor a nagy gyártók közül elsőként ismeri el a vereséget.
Mindenki tudja, hogy most kemény időket él a telekommunikációs iparág. A Philips egymaga 850 millió eurót vesztett a mobilüzleten. Minden céget, de különösen a Nokiát sújtja a kedvezőtlen üzletmenet, a gyárakat bezárják, a dolgozókat elbocsátják, ezzel próbálják meg stabilizálni a cég üzleti helyzetét. A cégek másik része a gyártás kihelyezése mellett dönt, és végül a Philips drasztikus lépésre szánja el magát; teljes egészében leállítja a mobiltelefon-üzletágát. A jobb időkben egymással versengő telekommunikációs cégek most egyesítik erőiket a talpon maradás érdekében, a jobb időket várva. A Philips – melyet korábban még potenciális partnernek tartottak – úgy véli, hogy az elképzelésekből csak nagyon kevés dolog realizálható.

A Philips kialakult helyzetére elemzők kétféle lehetséges megoldást látnak, vagy az eladást, vagy a bezárást. Ha nehéz lesz megfelelő vevőket találni, akkor megjósolható a bezárás. Ben Geerts, a Philips kommunikációs képviselője egyelőre nem kívánja a szakmai körökben egyre erősebben hallható találgatásokat megcáfolni vagy megerősíteni, de azt elmondta, hogy „júniusban a cég életében olyan eseményekkel kell majd számolni, melyek alapjaiban változtathatják meg a Philips üzletpolitikáját”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14