Pártportál után itt az első magyar netpárt

Szalay Dániel, 2001. július 14. 12:55
Ahogy közelednek a jövő évi választások, egyre több hírt hallani a pártok internetes jelenlétéről, meg-megújuló vagy épp feltört honlapokról. A tegnap bejelentett új, intranetszerű MSZP-pártportál után most az SZDSZ rukkolt ki újdonsággal. Az ország első "netpártja" kezdte meg működését.
A webcímen jelenleg a leendő "párttagok" toborzása és a regisztráció zajlik.

"Nos, ha én egyszer pártportált csinálnék, előre helyezném a portál szót, és abból akarnék minél jobbat, minél látogatottabbat elérni, némileg háttérbe szorítva a szóösszetétel `párt` felét" - mondta az MSZP új weblapjának bemutatója alkalmából Vértes János, a Prím Média elnöke. Úgy tűnik, meghallgatást nyert VJA javaslata, igaz, egy másik párt megvalósításában. A most induló portálpárt (illetőleg SZDSZ Netpárt) online született döntései ugyanis éppoly valóságosak és érvényesek lesznek majd, mint ha azt az SZDSZ valamelyik hagyományos, "offline szervezete" fogadta el volna.

A Szabad Demokraták Szövetsége virtuális szervezetének honlapján a netes párttagok véleményt cserélhetnek, online gyűlést szervezhetnek, szavazhatnak vagy akár klubokba tömörülhetnek. Az SZDSZ Netpárt próbaterep ugyan, de már indulásától kezdve több egy virtuális játszótérnél - írják az új webkikötőn.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59