Allied Telesyn: vezeték nélküli hálózati termékek

Kovács Attila, 2001. június 7. 16:19
A 802.11b szabványon alapuló vezeték nélküli ATI hálózati termékek a legmagasabb fokú kapcsolati rugalmasságot biztosítják a nagy teljesítményű, kábel nélküli, a vezetékessel egyenértékű biztonságot nyújtó, 128 bites titkosítású, 175 métert meghaladó távolságon működő hálózati adatforgalommal.
Az üzleti célú IP alapú hálózatosítás megkönnyítése terén élenjáró Allied Telesyn (ATI) cég június 7-én tájékoztatta a sajtót, hogy megjelentette a piacon vezeték nélküli, helyi hálózatban működő, automatikus barangolási funkcióval rendelkező 128 bites hálózati megoldását, az AT-WL2411 hozzáférési pontból és az AT-WR2411 PC kártyából álló összeállítást, amely vezeték nélküli hálózat létrehozását teszi lehetővé. Az AT-WL2411 magas fokú biztonsági és igen fejlett kezelési funkcióival a vezetékes hálózattal egyenértékű vezeték nélküli hálózatot alkot, amelynek segítségével a felhasználók – összekapcsolhatóságukat megtartva – szabadon mozoghatnak.

Bármely PCMCIA II rendszerű bővítőhellyel rendelkező hordozható számítógép vagy más mobileszköz felhasználója egyetlen mozdulattal csatlakoztathatja az AT-WR2411-t. Bárhol is jár ezután a vállalat területén, a nagy vezeték nélküli hálózatoknak a több alhálózaton való átnyúlását lehetővé tevő IP Tunnelling funkció jóvoltából mindvégig folyamatos és biztonságos lesz a hálózati kapcsolata. Nincs szükség a kártyák cserélgetésére vagy arra, hogy másokkal osztozzon a számítógépen, hiszen egyetlen AT-WL2411 bármikor több eszköz hozzáférési pontjaként is szolgálhat. A 802.11b specifikáció alapján működő AT-WR2411 PC kártya átbocsátóképesség-csökkenés nélküli, nagy teljesítményű megoldást kínál mind a 40 bites, mind a 128 bites, a vezetékessel egyenértékű titkosságú (WEP = Wired Equivalent Privacy) biztonsághoz.

Az Allied Telesyn vezeték nélküli hálózata ideális megoldás iskolák számára, ahol a tantermi összekapcsolódást a kábelek megbolygatása nélkül, könnyen és hatékonyan meg lehet változtatni, a távmunkások és az irodák között mozgó munkatársak számára, akiknek mindenhonnan kapcsolatot kell tartaniuk a vállalati hálózattal, vagy az internetkávézók, a könyvtárak, a repülőterek és más, a nagyközönség számára nyitva álló helyek számára. A beépített biztonságnak köszönhetően a vállalatok anélkül biztosíthatják látogatóiknak az internet-hozzáférést, hogy aggódniuk kellene a vállalat bizalmas információinak biztonsága miatt. Az AT-WL2411 és az AT-WR2411 európai végfelhasználói ára nem haladja meg a 849, illetve 199 eurót.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38