Védekezési abc

, 2001. június 12. 14:17
Hogyan védekezhetünk a számítógépes visszaélések ellen? címmel tart előadást a Kriminalexpóhoz kapcsolódó konferencián a KFKI Csoporthoz tartozó Icon, amelynek szakemberei természetesen úgy gondolják - s üzleti sikereiket tekintve talán nem is alaptalanul -, hogy a válasz: az ő segítségükkel.
Dolguk van bőven, mivel a nagyvállalatok informatikai rendszerei részben nyitottak a külvilág felé, de az iconosok ismerik az óvintézkedéseket és az incidensek kezelésének módját a gyakorlatban.

A tűzfal ugyanis önmagában nem véd meg minden lehetséges visszaéléstől. A potenciális bűnelkövetők módszereinek és gondolkodásának ismerete viszont segíthet minket az informatikai védelmi rendszer megtervezésében, s az Icon az eddig elvégzett munkák tapasztalatai révén rendelkezik ilyen ismeretekkel. Ismeri továbbá a védekezés lehetséges főbb területeit s a tipikus hazai szervezetek diagnózisát is.

Az Icon szerint kritikus rendszereink védelmére valós idejű IDS (Intrusion Detection System) rendszereket érdemes bevetnünk. Az előadás megvizsgálja, hova érdemes IDS-rendszert telepíteni.

Ha pedig az óvintézkedések ellenére bekövetkezett az incidens, az előre megtervezett forgatókönyv segít mérsékelni a károkat.

Milyen előzetes lépéseket érdemes tenni tehát az incidensek kezelésére? Hogyan viselkedjünk, ha bekövetkezett a baj? Minderre választ kapunk az előadásból - vagy ha felkeressük az Icont a Kriminalexpón.

Kulcsszavak: security =krex Icon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36