Kié a fegyver a biztosítási csalások során?

, 2001. június 12. 14:16
A KFKI Csoport cégei már a múlt év során megkezdték a felkészülést az ügyészségi, bírósági, bűnmegelőzési fejlesztésekre. Ezen belül az IQSoft - természetesen komoly és alapos piacelemzés után - jutott arra a felismerésre, hogy az igazságügyi alkalmazások fejlesztése terén is van keresnivalója.

Nem is egy, hanem akár több területen.

A klasszikus alkalmazásfejlesztés az IQSoft számára nem idegen pálya, komoly sikerekkel és eredményekkel büszkélkedhet ezen a piacon, joggal számít tehát arra, hogy az igazságügyi munkát támogató alkalmazásfejlesztései iránt is lesz kereslet. Meghódítandó piaci szegmensnek számít viszont az úgynevezett portálmegoldások területe - a cég ezzel kapcsolatos terveiről, az IQSoft portálmegoldásairól külön előadásban számolnak be a Kriminalexpóhoz kapcsolódó konferencián.

A harmadik terület az úgynevezett speciális alkalmazáscsomagok képviseletének megteremtése, nevezetesen egy igen neves angliai céggel kötött disztribúciós szerződés, amelynek értelmében az IQSoft az i2 Inc. egyedüli magyarországi képviselete, s mint ilyen, forgalmazója az 1992-ben alapított és IT-sikertörténetnek számító cambridge-i szoftverház termékeinek. Az i2 a bűnüldözési munkát segítő elemző- és vizualizációs eszközök fejlesztésével túlzás nélkül világhírnévre tett szert, a szigetországi cégnek ma már az USA-ban éppúgy van kihelyezett irodája, mint Ausztráliában.

Dr. Maróti György - az IQSoftnál ő a szakértő gazdája az i2-termékcsomagnak - ugyancsak előadással készül a konferenciára, hogy a hazai kiállítási premierrel párhuzamosan a szakértő közönségnek részletesen is beszámoljon az Analyst's Notebook programcsomag képességeiről. A tükörfordításban "Elemzők kézikönyvének" nevezhető termék a bűnüldözésben mára szabványos eszközévé vált a felderítésnek, kiválóan alkalmas a legbonyolultabb kapcsolatrendszerek ábrázolására is egyszerű képecskék, ikonok alkalmazásával. Segítségével kinagyíthatók az ábrarendszer egyes részei, összehúzhatók az öszszetartozó és egymással kapcsolatba hozható részek. Az egyes segédprogramok, kiegészítő modulok (pl. adathíd) révén a legkülönbözőbb külső adatbázisok adatai is bevonhatók az összehasonlító és elemző munkába, vagy diagramok is felrajzolhatók az elemző munka értékeléseképpen.

Az i2 Analyst's Notebookját a bűnüldözés mellett sikerrel alkalmazzák a biztosítótársaságok is (pl. biztosítási csalások felderítésében), de hogy a szakmánál maradjunk, az egyik sikeres felhasználásról éppen egy telekommunikációs cég számolt be: a Deutsche Telekomnál a telefonos hálózat analizálására, a telefonhívások összehasonlító elemzésére használják.

Kulcsszavak: =krex security IQSoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14