Microsoft: ASP-konferencia szolgáltató partnerek és ASP ügyfelek

Kovács Attila, 2001. június 12. 18:14
„Alkalmazás-szolgáltatás (ASP) üzleti szemmel” néven kis és közepes vállalatok üzleti döntéshozói számára szervezett konferenciát a Microsoft Magyarország és az Accenture. A Gundelban lebonyolított rendezvényen a szoftvergyártó hazai ASP szolgáltató partnerei, az ICON Kft. és a MatávCom bemutatták a Microsoft-alkalmazásszolgáltatást igénybe vevő első ügyfeleiket is.
A konferenciához kapcsolódó sajtótájékoztatón Varga Gábor, a Microsoft üzletág-igazgatója az ASP szolgáltatást úgy definiálta, hogy az egy új hozzáférési mód a már bevált felhasználói szoftverekhez (pl az Exchange, Office, SQL Server alapú alkalmazásokhoz). Tóth István, az ICON műszaki igazgatója bejelentette, hogy cége elindította ASP szolgáltatását. Kiemelte, hogy a szolgáltatásban kiemelkedik a biztonság, a vírusvédelem és a megbízható működés. Emlékeztetett rá, hogy az ICON-nak nagy tapasztalata van e téren, hiszen 1998 óta a PanTel belső tevékenységét ASP-vel biztosítja. Bemutatta első ASP ügyfelüket, az EuroCons Kft-t, amely acél nagykereskedelemmel foglalkozik. A MatávCom részéről Klopfer Péter kiemelte, hogy az ASP szolgáltatást „házon belül”, a cégcsoporthoz tartozó Xbyte Kft-n sikeresen és teljes körűen kipróbálták. Bemutatta első ASP-szerződéses ügyfelüket, az Alföldi Gabona Rt-t, aminek képviseletében Édes István beszélt a tapasztalatokról.

Az ICON-EuroCons-Microsoft ASP megoldásról a következő információk kerültek nyilvánosságra. Az EuroCons irodai tevékenységének informatikai hátterét helyezte át az ICON által felajánlott ASP környezetbe. Az új „bérleti szerződés” keretében az ICON az interneten át kialakított és több szintű védelmi rendszerrel megerősített virtuális magánhálózaton keresztül szolgáltat az EuroCons felhasználóinak Microsoft Office alkalmazásokat, valamint levelezést, csoportmunka funkciókat, rendszeres mentést, vírusvédelmet, állandó és nagy sávszélességű internetelérést és folyamatos szoftverfrissítést.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a kihelyezett informatikai szolgáltatásokra mutatkozó egyre nagyobb hazai piaci igényt támasztja alá a Microsoft Magyarország és a MatávCom együttműködésével létrejött az ASP megoldások biztosítását célzó partneri kapcsolatot. Ennek keretében a Microsoft levelezési és irodai alkalmazásokat, több neves beszállító hardvereszközöket nyújt, míg a MatávCom mindezt egységes szolgáltatássá ötvözve, telefonos hálózaton keresztül elérhetővé teszi a végfelhasználó számára. Rendszerintegrátori know-how-ján keresztül biztosítja az adott funkcionalitás elérését, az adatok biztonságát, mentését, üzemeltetési környezetet és szükség esetén az infrastruktúra kiépítését az ügyfélnél.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55