Változatlanul a Sun vezeti a Unix szerverek piacát

, 2001. június 13. 16:40
A Sun Microsystems tovább őrzi vezető helyét a Unix szerverek világpiacán mind az eladott rendszerekből származó bevétel, mind pedig azok számát tekintve az IDC legfrissebb, a 2001. év első negyedéről készült jelentése alapján.
A teljes szerverpiac kategóriái közül a Sun átvette a vezetést a midrange, azaz a közepes kategóriájú szerverek tekintetében is: 19%-kal több rendszert eladva az előző év azonos időszakához képest, míg a második helyre visszacsúszott versenytárs 33%-kal kevesebb közepes kategóriájú gépet adott el, mint az előző év első negyedéves időszakában.

A Unix-piac tekintetében a Sun vezet mind a bevétel, mind pedig az eladott rendszerek számát tekintve úgy, hogy mindhárom – alsó (entry-level), közepes (midrange) és felső (high-end) – kategóriában egyenként is az első. A felső kategória tekintetében a Sun megtartotta vezető helyét az eladott rendszerek számát tekintve 48%-os, az abból származó bevételt tekintve pedig 41%-os piaci részesedéssel.

A teljes (nem csak Unix) szerverpiacot illetően a Sun átvette a vezetést a közepes kategóriában a Hewlett-Packardtól az eladott gépek számát tekintve, mintegy 19%-os éves növekedést produkálva, mellyel a piaci szegmens 32%-át tudhatja magáénak.

Ezekkel az eredményekkel a Sun immáron 16 negyedéve (4 éve) vezeti a Unix szerverpiacot a leszállított gépek számában, és 9 negyedéve, azaz több mint két éve a bevétel tekintetében.

Kulcsszavak: Sun Unix +céginfo szerver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55