A Xerox eladja veszteséges SOHO üzletágát

, 2001. június 15. 12:55
A Xerox Corporation bejelentette kilépését a kis irodai illetve otthoni (SOHO) vállalkozásokat ellátó üzletágból és megerősítette elkötelezettségét az irodatechnikai/nyomtatási üzletág iránt.
A javaslat szerint a Xerox az elkövetkező hat hónap során megszünteti tintasugaras és xerografikus termékeinek főként kiskereskedelmi csatornákon keresztül történő értékesítését. A társaság továbbra is biztosítja azonban a szervizszolgáltatásokat, valamint a kellékanyag ellátást a Xerox SOHO termékekkel rendelkező ügyfelei számára.

"A SOHO üzletágból történő kilépéssel a Xerox jelentős pénzmegtakarítást és jobb jövedelmezőséget érne el, amely jelentősen javítaná korábbi kilátásainkat abban a tekintetben, hogy a társaság a második félévben - az egész évet tekintve - ismét nyereséges legyen.", mondta Anne M. Mulcahy, a Xerox elnök-ügyvezetője.

"A tintasugaras piac rövid időszak alatt drámai változáson ment keresztül, a legutóbbi adatok pedig azt sugallják, hogy a lassulás folytatódik", tette hozzá Mulcahy. "A Xerox ezért a megfelelő időben megteszi a szükséges lépéseket. Jobb pozícióba kerülünk, amennyiben az új Xeroxot a nyomtatási és hálózati irodatechnikák köré építjük fel, miközben a színes termékek, megoldások és szolgáltatások kínálta komoly növekedési lehetőségeire összpontosítunk."

2001 első negyedében a társaság 82 millió USD adózás előtti veszteséget könyvelt el a SOHO üzletágban. Ebből az üzletágból származó árbevétele 139 millió USD volt, amely az első negyedévben elért összes árbevétel három százalékának felel meg. A Xerox második negyedévre várható adózás előtti üzemi vesztesége a SOHO üzletágban hasonló mértékű lesz.

Kulcsszavak: +céginfo Xerox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50