E-Group: a régió első PSA-konferenciája

, 2001. június 25. 10:44
Az E-Group rendezvényén több mint fél száz cég (IT, tanácsadó, pénzügyi intézetek, valamint egyéb szolgáltató cégek) ismerkedhetett meg az informatikai szakmában is még újként csengő kifejezéssel: PSA (Professional Services Automation), azaz a "szolgáltatásirányítási rendszerek automatizációja".
Kuthy Antal, az E-Group vezérigazgatója a konferencián kijelentette: A PSA egyrészt egy új szoftverkategória, másrészt az olyan szervezetek számára ideális megoldás, amelyekre jellemző, hogy tevékenységüket túlnyomó részben projektalapúan végzik. Számukra a legfontosabb erőforrás a dolgozóik ideje, vagyonukat elsősorban a felhalmozott tudás és kapcsolatrendszer jelenti, árbevételüket üzleti szolgáltatásokból nyerik. Ezeket a szervezeteket nevezzük PSO-nak (Professional Services Organization).

A PSA rendszer lényege, hogy a teljes szolgáltatási folyamatot kezeli, az ügyfélkapcsolat-menedzsmenttől a projektmenedzsmenten és erőforrás-kezelésen át egészen a support és help-desk tevékenységekig.

A hallgatók a konferencia során a metodológia mellett a Changepoint nevű kanadai szoftvert is megismerhették, amely a piacon jelenleg megtalálható termékek között a legintegráltabb PSA-megoldást nyújtja.

Pomázi Gyula, az E-group vezérigazgató-helyettese a Changepoint bevezetésének gyakorlati tapasztalatait elemezve kiemelte: A PSA rendszerek bizonyítottan magas megtérülésűek, mivel a gyors bevezetést követően nő a termelékenység, a munkavégzés színvonala javul, a cégen belüli tudás újrahasznosítható és aktiválható lesz, a cég ügyfélkapcsolati tőkéje pedig növekszik.

Az egynapos konferenciával az E-group igyekezett hozzájárulni a PSA-megoldások szakmai elfogadottságának növeléséhez, s e korszerű informatikai eszköz minél szélesebb körben való elterjedéséhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50