projektmenedzsment kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: projektmenedzsment

Megoldás a projektek átláthatóságára

Átfogó képet és optimalizációs javaslatokat kaphatnak a gazdálkodó szervezetek és intézmények vezetői az éppen futó projektjeikkel kapcsolatban – ez a célja a Techwave Hungary Zrt. most induló fejlesztésének. Az államilag támogatott fejlesztés várhatóan két év múlva készül el, már most nagy iránta az érdeklődés. 

2021. február 3. 13:31

Flow, boldogság, jóllét a munkahelyen

Irodai kutya, babzsákfotel, csocsóasztal – „kellékek”, amik inspirálóvá tehetik a munkakörnyezetet. Pontosan milyen is ma a boldog munkahely, mitől vallja magát valaki elégedett alkalmazottnak? Hogyan motiválhatják dolgozóikat a cégek és milyenek a jövő szervezetei? Miért fontos foglalkozni a munkavállalókkal, hogyan kapcsolódik ehhez a stressz és a jóllét kérdése?

2018. május 14. 11:08

Komplexebb feladatok várhatók a projektmenedzsmentben

Végzett, vagy alkalomszülte projektmenedzserként, de az elmúlt évtizedben több ezer vezető merült el ebben a szakmában, akár országokat és kontinenseket is átívelő projektek során. A napokban rendezett 21. Projektmenedzsment Fórumon a szakma jelenlegi állása, aktualitásai és kihívásai, projektek megoldási képletei kerültek terítékre, de szó esett a legújabb trendekről és humánerőforrásbeli kérdésekről is, kiemelten a soft skillek (puha faktorok) elhanyagolhatatlan jelentőségéről.

2018. április 11. 11:07

A projektmenedzserek bevezethetik Görgényi István vízilabda edző csapatelméletét

Vannak, akik évekig tanulják a projektmenedzsmentet, mások alkalom szülte megbízások kapcsán válnak szakemberré. A szakma még 2018-ban sem telített, sőt évről-évre egyre több pozíció nyílik. A jó vezetői készségek itt elengedhetetlenek, de a komplex, rendszerben való gondolkodásmód és a hatékony időmenedzsment ugyanolyan fontos, mint a jól megválasztott humánerőforrás. A Projektmenedzsment Fórum idén április 5-én hozza össze a szakmabelieket, akik tudásuk megosztásával egymást segíthetik a fejlődésben és a projektek profi szintű megvalósításában.

2018. március 14. 12:23

Optimista jövőkép várja a projektmenedzsereket

A gyakorló projektmenedzserek 49%-a véli úgy, hogy a szakma üzleti kilátásai több szempontból is javulnak 2017-ben, 39%-uk nem vár változást a korábbi évhez képest, s mindössze 6%-uk prognózisa negatív az idei esztendőre. 

2017. április 11. 10:43

Attitűdváltást követelnek a legújabb megatrendek

Az elmúlt néhány évben a hazai projektmenedzsment kultúra presztízse ugrásszerűen megnőtt, a nemzetközi tendenciákkal azonban még mindig nehéz lépést tartani. 

2017. március 16. 08:59

Részlegesek a hazai vállalatok ismeretei az agilis projektmenedzsmentről

Egy átfogó hazai felmérés megvizsgálta a Magyarországon működő nagyvállalatok felkészültségét a projektvezetés korszerű módszereivel – kiemelten az agilis megközelítéssel – kapcsolatban.

Kulcsszavak: AAM projektmenedzsment
2015. március 12. 09:21

November 6-a a projektmenedzsment világnapja

A tavalyi év sikere után, idén második alkalommal is megrendezi angol nyelvű projekt konferenciáját a Project Management Institute (PMI) Budapest Magyar Tagozata november 6-án. A nemzetközi szakembereket felvonultató eseményen az érdeklődők hasznos információkkal gazdagodhatnak a kockázatkezelés, a big data analízis, vagy éppen a közösségi médiahasználat projektmenedzseri vonatkozásairól. 

2014. november 6. 12:01

Az infokommunikáció kiemelt szerephez jut a következő négy évben

A szakemberek optimistábbak, mint az utóbbi 6 évben bármikor: 44%-uk a projektek számának növekedését jósolja Projektmenedzsment Fórumon elhangzottak alapján. Hazánk infokommunikációért felelős államtitkára is bízik a szektor fejlődésében, az év projektmenedzsere pedig rámutatott, hol érdemes erősíteni, hogy közelebb kerüljünk a nemzetközi gyakorlathoz.

2014. április 15. 14:23

5 dolog, amire az email-nél van jobb eszköz is

Elgondolkodott már azon valaha, hogy hetente mennyi időt szentel email-ek olvasásával, rendszerezésével, törlésével és megválaszolásával? Amennyiben Ön egy átlagos üzleti felhasználó, ez 16 óra hetente. Az Atos Origin kutatásának eredményei alapján „egy átlagos alkalmazott heti munkaidejének 40%-át tölti olyan belső levelezéssel, amelynek semmilyen hozzáadott értéke nincs”.

2014. április 8. 08:50

Milyenek vagyunk munkánk során mi, magyarok?

Magyarországon is felmérték a konfliktuskezelési attitűdöket, amelyből kiderül, hogy bár mi kisebb mértékben versengünk, mint tengerentúli embertársaink, ha mégis összeütközésre kerül a sor, kevésbé kerüljük el. Mi magyarok együttműködőek vagyunk, mégsem szívesen alkalmazkodunk.

2014. április 4. 10:17

A Fuji Xerox elindította SkyDesk Projects alkalmazását

A FujiXerox elindította üzleti projektmenedzsmentet támogató alkalmazását, a SkyDesk Projectset, mely hatékony kommunikációt és szervezést biztosít a vállalati munkacsoportok számára.

2014. február 24. 16:07

Hét tanács az elégedett és hatékony csapatokért

Az együttműködés vagy csoportmunka nem ugyanazt jelenti mindenki számára. A vezetők szemében ez a fogalom egyenlő a termelékenység növelésével és a mobilitás támogatásával. A csapatok számára viszont a projekteken való közös munkát jelenti, a dokumentumok kezelését és megosztását, valamint a tudás megőrzését. 

Kulcsszavak: projektmenedzsment
2012. október 30. 10:09

Átadták az Év Projektmenedzsere díjat

Az idén Schőberl Krisztina, a Hewlett Packard Magyarország programmenedzsere kapta az Év Projektmenedzsere díjat - az elismerést csütörtökön Budapesten sajtótájékoztató keretében vehetett át a díjazott. 

Kulcsszavak: díj HP projektmenedzsment
2011. november 3. 12:45

Jövő áprilisban ismét Projektmenedzsment Fórum Budapesten

A 2011. április 7-i 14. PM Fórum a magyarországi projektmenedzserek hagyományos évi szakmai tapasztalatcseréje, ahol lehetőség nyílik a kapcsolatépítés mellett, a különböző iparágak elmúlt évekbeli jelentős projekt tapasztalatainak csakúgy, mint a jövőbeli projekt tervek megismerésére.

2010. december 9. 16:21

A Magyar Telekom ügyfélszolgálati igazgatója lett az év projektmenedzsere

A pályázat célja elsősorban a hazai projektmenedzsment szakma egy kiemelkedő szakemberének elismerése, és példáján keresztül a figyelem felhívása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, illetve a kiemelkedő projektek eredményeire. A zsűri döntése alapján a díj 2009. évi győztese Mahler Gusztáv, a Magyar Telekom ügyfélszolgálati igazgatója.

2010. április 7. 11:43

Tizenharmadik Projektmenedzser Fórum

2010. április 8-án tizenharmadszor tartják meg a Projektmenedzser Fórumot, amely a magyarországi projektmenedzserek hagyományos évi szakmai tapasztalatcseréje, ahol lehetőség nyílik a kapcsolatépítés mellett a különböző iparágak elmúlt évekbeli jelentős projekttapasztalatainak és a jövőbeli projekttervek megismerésére.

Kulcsszavak: projektmenedzsment
2010. március 31. 06:27

Könyvbemutató konferencia a projektszponzorokról

Több országban már sikert aratott könyv jelenik meg magyarul a projektszponzorokról, a felsővezetői szerepről a projektekben.

Kulcsszavak: könyv projektmenedzsment
2009. május 12. 17:44

Letöltésajánló: ProjectTrack Express

Projektmenedzsment program, amellyel a folyamat kézben tartása mellett kontrollálhatók a dokumentumok, és jól szervezhetővé válik a teammunka. A szoftver könyvel minden lépést, figyel a beépített mérföldkövekre, naprakészen követi a folyamatok pillanatnyi helyzetét.

2009. április 18. 14:19

Bartalis Krisztina az év projektmenedzsere

Az év projektmenedzsere díjat az április 2-án Budapesten megtartandó projektmenedzsment fórumon adják át, az immár nyolcadszor kiírásra került pályázat nyertesének, Bartalis Krisztinának, a Vodafone Magyarország projektmenedzserének, aki „A Vodafone globális szintű vállalat átszervezési (EVO) program első országban történő megvalósítási projektje”vezetőjeként pályázott.

2009. március 31. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27