projektmenedzsment kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: projektmenedzsment

Megoldás a projektek átláthatóságára

Átfogó képet és optimalizációs javaslatokat kaphatnak a gazdálkodó szervezetek és intézmények vezetői az éppen futó projektjeikkel kapcsolatban – ez a célja a Techwave Hungary Zrt. most induló fejlesztésének. Az államilag támogatott fejlesztés várhatóan két év múlva készül el, már most nagy iránta az érdeklődés. 

2021. február 3. 13:31

Flow, boldogság, jóllét a munkahelyen

Irodai kutya, babzsákfotel, csocsóasztal – „kellékek”, amik inspirálóvá tehetik a munkakörnyezetet. Pontosan milyen is ma a boldog munkahely, mitől vallja magát valaki elégedett alkalmazottnak? Hogyan motiválhatják dolgozóikat a cégek és milyenek a jövő szervezetei? Miért fontos foglalkozni a munkavállalókkal, hogyan kapcsolódik ehhez a stressz és a jóllét kérdése?

2018. május 14. 11:08

Komplexebb feladatok várhatók a projektmenedzsmentben

Végzett, vagy alkalomszülte projektmenedzserként, de az elmúlt évtizedben több ezer vezető merült el ebben a szakmában, akár országokat és kontinenseket is átívelő projektek során. A napokban rendezett 21. Projektmenedzsment Fórumon a szakma jelenlegi állása, aktualitásai és kihívásai, projektek megoldási képletei kerültek terítékre, de szó esett a legújabb trendekről és humánerőforrásbeli kérdésekről is, kiemelten a soft skillek (puha faktorok) elhanyagolhatatlan jelentőségéről.

2018. április 11. 11:07

A projektmenedzserek bevezethetik Görgényi István vízilabda edző csapatelméletét

Vannak, akik évekig tanulják a projektmenedzsmentet, mások alkalom szülte megbízások kapcsán válnak szakemberré. A szakma még 2018-ban sem telített, sőt évről-évre egyre több pozíció nyílik. A jó vezetői készségek itt elengedhetetlenek, de a komplex, rendszerben való gondolkodásmód és a hatékony időmenedzsment ugyanolyan fontos, mint a jól megválasztott humánerőforrás. A Projektmenedzsment Fórum idén április 5-én hozza össze a szakmabelieket, akik tudásuk megosztásával egymást segíthetik a fejlődésben és a projektek profi szintű megvalósításában.

2018. március 14. 12:23

Optimista jövőkép várja a projektmenedzsereket

A gyakorló projektmenedzserek 49%-a véli úgy, hogy a szakma üzleti kilátásai több szempontból is javulnak 2017-ben, 39%-uk nem vár változást a korábbi évhez képest, s mindössze 6%-uk prognózisa negatív az idei esztendőre. 

2017. április 11. 10:43

Attitűdváltást követelnek a legújabb megatrendek

Az elmúlt néhány évben a hazai projektmenedzsment kultúra presztízse ugrásszerűen megnőtt, a nemzetközi tendenciákkal azonban még mindig nehéz lépést tartani. 

2017. március 16. 08:59

Részlegesek a hazai vállalatok ismeretei az agilis projektmenedzsmentről

Egy átfogó hazai felmérés megvizsgálta a Magyarországon működő nagyvállalatok felkészültségét a projektvezetés korszerű módszereivel – kiemelten az agilis megközelítéssel – kapcsolatban.

Kulcsszavak: AAM projektmenedzsment
2015. március 12. 09:21

November 6-a a projektmenedzsment világnapja

A tavalyi év sikere után, idén második alkalommal is megrendezi angol nyelvű projekt konferenciáját a Project Management Institute (PMI) Budapest Magyar Tagozata november 6-án. A nemzetközi szakembereket felvonultató eseményen az érdeklődők hasznos információkkal gazdagodhatnak a kockázatkezelés, a big data analízis, vagy éppen a közösségi médiahasználat projektmenedzseri vonatkozásairól. 

2014. november 6. 12:01

Az infokommunikáció kiemelt szerephez jut a következő négy évben

A szakemberek optimistábbak, mint az utóbbi 6 évben bármikor: 44%-uk a projektek számának növekedését jósolja Projektmenedzsment Fórumon elhangzottak alapján. Hazánk infokommunikációért felelős államtitkára is bízik a szektor fejlődésében, az év projektmenedzsere pedig rámutatott, hol érdemes erősíteni, hogy közelebb kerüljünk a nemzetközi gyakorlathoz.

2014. április 15. 14:23

5 dolog, amire az email-nél van jobb eszköz is

Elgondolkodott már azon valaha, hogy hetente mennyi időt szentel email-ek olvasásával, rendszerezésével, törlésével és megválaszolásával? Amennyiben Ön egy átlagos üzleti felhasználó, ez 16 óra hetente. Az Atos Origin kutatásának eredményei alapján „egy átlagos alkalmazott heti munkaidejének 40%-át tölti olyan belső levelezéssel, amelynek semmilyen hozzáadott értéke nincs”.

2014. április 8. 08:50

Milyenek vagyunk munkánk során mi, magyarok?

Magyarországon is felmérték a konfliktuskezelési attitűdöket, amelyből kiderül, hogy bár mi kisebb mértékben versengünk, mint tengerentúli embertársaink, ha mégis összeütközésre kerül a sor, kevésbé kerüljük el. Mi magyarok együttműködőek vagyunk, mégsem szívesen alkalmazkodunk.

2014. április 4. 10:17

A Fuji Xerox elindította SkyDesk Projects alkalmazását

A FujiXerox elindította üzleti projektmenedzsmentet támogató alkalmazását, a SkyDesk Projectset, mely hatékony kommunikációt és szervezést biztosít a vállalati munkacsoportok számára.

2014. február 24. 16:07

Hét tanács az elégedett és hatékony csapatokért

Az együttműködés vagy csoportmunka nem ugyanazt jelenti mindenki számára. A vezetők szemében ez a fogalom egyenlő a termelékenység növelésével és a mobilitás támogatásával. A csapatok számára viszont a projekteken való közös munkát jelenti, a dokumentumok kezelését és megosztását, valamint a tudás megőrzését. 

Kulcsszavak: projektmenedzsment
2012. október 30. 10:09

Átadták az Év Projektmenedzsere díjat

Az idén Schőberl Krisztina, a Hewlett Packard Magyarország programmenedzsere kapta az Év Projektmenedzsere díjat - az elismerést csütörtökön Budapesten sajtótájékoztató keretében vehetett át a díjazott. 

Kulcsszavak: díj HP projektmenedzsment
2011. november 3. 12:45

Jövő áprilisban ismét Projektmenedzsment Fórum Budapesten

A 2011. április 7-i 14. PM Fórum a magyarországi projektmenedzserek hagyományos évi szakmai tapasztalatcseréje, ahol lehetőség nyílik a kapcsolatépítés mellett, a különböző iparágak elmúlt évekbeli jelentős projekt tapasztalatainak csakúgy, mint a jövőbeli projekt tervek megismerésére.

2010. december 9. 16:21

A Magyar Telekom ügyfélszolgálati igazgatója lett az év projektmenedzsere

A pályázat célja elsősorban a hazai projektmenedzsment szakma egy kiemelkedő szakemberének elismerése, és példáján keresztül a figyelem felhívása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, illetve a kiemelkedő projektek eredményeire. A zsűri döntése alapján a díj 2009. évi győztese Mahler Gusztáv, a Magyar Telekom ügyfélszolgálati igazgatója.

2010. április 7. 11:43

Tizenharmadik Projektmenedzser Fórum

2010. április 8-án tizenharmadszor tartják meg a Projektmenedzser Fórumot, amely a magyarországi projektmenedzserek hagyományos évi szakmai tapasztalatcseréje, ahol lehetőség nyílik a kapcsolatépítés mellett a különböző iparágak elmúlt évekbeli jelentős projekttapasztalatainak és a jövőbeli projekttervek megismerésére.

Kulcsszavak: projektmenedzsment
2010. március 31. 06:27

Könyvbemutató konferencia a projektszponzorokról

Több országban már sikert aratott könyv jelenik meg magyarul a projektszponzorokról, a felsővezetői szerepről a projektekben.

Kulcsszavak: könyv projektmenedzsment
2009. május 12. 17:44

Letöltésajánló: ProjectTrack Express

Projektmenedzsment program, amellyel a folyamat kézben tartása mellett kontrollálhatók a dokumentumok, és jól szervezhetővé válik a teammunka. A szoftver könyvel minden lépést, figyel a beépített mérföldkövekre, naprakészen követi a folyamatok pillanatnyi helyzetét.

2009. április 18. 14:19

Bartalis Krisztina az év projektmenedzsere

Az év projektmenedzsere díjat az április 2-án Budapesten megtartandó projektmenedzsment fórumon adják át, az immár nyolcadszor kiírásra került pályázat nyertesének, Bartalis Krisztinának, a Vodafone Magyarország projektmenedzserének, aki „A Vodafone globális szintű vállalat átszervezési (EVO) program első országban történő megvalósítási projektje”vezetőjeként pályázott.

2009. március 31. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10