A Philips "újragondolja" mobilüzletágát

Kollár Csaba, 2001. június 26. 21:06
A Philips levonta a következtetéseket a folyamatosan csökkenő mobiltelefon-értékesítésből, és a jövőben "újragondolja" a mobiltelefon-üzletágát.
A Philips kedden jelentette be döntését, miszerint „komolyan fontolóra kell venni a mobiltelefon-üzletágat”. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a Philips felhagy azzal, hogy független gyártóként készítse a telefonokat, a jövőben elsősorban a félvezető- és az alkatrészgyártásra összpontosít. A Philips jelenleg Kínában gyártja mobiltelefonjait, a China Electronics Corporationnel (CEC) kötött együttműködési megállapodás keretében.

Bár a Philips bejelentését az elemzők a cég mobilüzletágának esetleges eladásával magyarázzák, a cég a sajtótájékoztatón egyértelműen megfogalmazta, hogy „a Philips az egyik vezető szállítója a mobilkészülékekre tervezett innovatív vezeték nélküli technológiáknak, köszönhetően félvezető- és alkatrészgyártásunknak”.

A Royal Philips Electronics vezetője, Gerard Kleisterlee arról is meg kívánta győzni a szakírókat, hogy „cégünk folytatja a Philips néven forgalomba hozott készülékek értékesítését a Philipsen keresztül”. Elemzők azonban úgy vélik, hogy Kleisterlee óvatos kijelentései mögött már olyan konkrét stratégiai változások húzódnak meg, melyekről rövid időn belül a Philipsnek tájékoztatnia kell a fogyasztókat és a szakmai közvéleményt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14