Alcatel-Flextronics stratégiai partnerség

Kollár Csaba, 2001. július 2. 20:48
Az Alcatel és a Flextronics ma délután bejelentette, hogy stratégiai partnerségi megállapodást írt alá, aminek az értelmében az Alcatel a GSM kézitelefonjainak gyártásához bevonja a Flextronicset.
A június 30-án életbe lépett megállapodás szerint a Flextronics tulajdonába kerül az Alcatel franciaországi, laval-i gyáregysége a hozzá tartozó termelő/gyártó gépekkel, valamint a Flextronicshoz irányítanak 830 dolgozót is. A szerződés magyarázatául szolgál, hogy minden Alcatel GSM telefon, melyet eddig a franciaországi Illkirchben gyártottak, átkerül a Flextronics laval-i gyárához.

Elemzők vegyes érzelmekkel értékelik a megállapodást. Úgy látják, hogy előbb-utóbb az egész mobiltelefon-gyártás valamilyen módon a Flextronicshez kapcsolódik, ami az egész mobilkommunikációs piacra veszélyes lehet, ha a cégnél „nem folytatnak kellően következetes stratégiát”. A szingapúri központú Flextronics az utóbbi időkben vezető szerepet kapott a flexibilis és gyors EMS (Electronics Manufacturing Services), illetve OEM (Original Equipment Manufacturers) területeken, és a cég gyors növekedése egyaránt érezhető az összeköttetés, a hálózatok, a komputerek piacán, mind az orvosi, mind a hagyományos fogyasztói csoportoknál. A Flextronics jelenleg 65 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 27 országban. Az Alcatel hivatalos közleményében ezzel magyarázza azt, hogy a Flextronicset választotta stratégiai partnerének. Ahogy a cég nyilatkozatában fogalmaz „ez a globális jelenlét a biztosíték arra, hogy telefonjaink továbbra is kiváló minőségben készüljenek. A Flextronicsnek az a képessége, hogy egyaránt tervez és gyárt, s mindezt innovatív termékdesignnal, széles spektrumú speciális szolgáltatásokkal ötvözi, maximálisan meggyőzött minket abban, hogy jó szövetségest választottunk”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38