Nincs vakáció e-mailek nélkül?

Tóth Kristóf, 2001. július 4. 21:04
A felmérések azt bizonyítják, hogy az elektronikus levelezés - főleg az üzleti életben - egyre fontosabbá válik.
Az internet rohamos fejlődésével az elektronikus levelezés is egyre nagyobb teret hódít magának. Mind az otthoni, mind pedig az üzleti felhasználók körében terjed a gyors és kényelmes levelezési forma. Sőt manapság már nem is kell egy asztali számítógép előtt ülni ahhoz, hogy e-maileket lehessen küldeni és fogadni, hiszen a vezeték nélküli kommunikációs technológiákat támogató készülékek segítségével szinte bárhonnan és bármikor lehet levelezni. Már számos olyan hordozható eszköz is megjelent a piacon, amelyek kifejezetten az elektronikus levelezéshez használhatók.

A Gartner tudományos kutatóintézet az ületi felhasználók körében készített olyan felméréseket, amelyek bizonyítják az e-mail egyre növekvő népszerűségét. Az intézet munkatársai először az elektronikus levelezéssel összefüggő szokásokat elemezték. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy a munkaidő egyre nagyobb részét teszi ki az e-mailekkel való foglalatoskodás. A felmérések szerint a felhasználók többsége átlagosan napi 49 percet tölt levelezéssel. 53 százalékuk naponta legalább hatszor ellenőrzi a beérkező e-maileket, míg 34 százalékuk folyamatosan figyelemmel kíséri a levelek érkezését.

A Gartner munkatársai arra is kíváncsiak voltak, hogy a felhasználók szabadságuk alatt foglalkoznak-e az e-mailjeikkel. A felmérésekből származó eredmények még sok szakembert is megleptek, ugyanis kiderült, hogy a felhasználók 42 százaléka ellenőrzi a munkájával összefüggő elektronikus leveleket még a vakáció alatt is.

Az USA-ban a felhasználók átlagosan napi 22 e-mailt kapnak. Ezek nagy része azonban nem tartozik a fontos levelek kategóriájába, ugyanis mindössze 27 százalékukra kell vagy kellene azonnal válaszolni. Az e-mailek 37 százaléka pedig tulajdonképpen teljesen felesleges, és egyáltalán nem igényelnek választ. Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy a felhasználók a vakációjuk alatt is foglalkoznak az e-mailjeikkel, ugyanis nem szeretnének több száz levéllel foglalatoskodni a szabadságuk után.

Kulcsszavak: trend felmérés e-mail

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55