Panasonic mini PC: még nagyobb mozgásszabadság

, 2001. július 13. 12:33
A Panasonic egy forradalmian új, ún. "wearable" hordozható személyi számítógépet mutatott be, amelynek része egy Mobile Data Wireless Display (vezeték nélküli mobil adatkijelző) és a Toughbook CF-07 Mini PC.
A Mobile Data Wireless Display termék a működési elvét, technológiáját és ergonómiai kivitelezését tekintve egyedi. A termék fejlesztőinek célja az volt, hogy számítógépes és hálózati hozzáférést biztosítsanak olyan szakemberek számára, akik terepen, irodájuktól távol dolgoznak. Ideális megoldást jelent ez azok számára is, akik közbiztonsági, távközlési és közszolgáltató vállalatoknál terepen, vagy egészségügyben, építőiparban, karbantartó és műszaki ellenőrző pultokon dolgoznak, vagy biztosítási igények elbírálásával foglalkoznak, mivel a készülék szükségtelenné teszi a papírt, ceruzát, számológépet és a rádiókommunikációs adatcserét.

A tervezők célkitűzése az volt, hogy nagyobb fokú hordozhatóságot, ill. mozgásszabadságot biztosítsanak a felhasználók részére a jobb hatékonyság elérése érdekében. Ezen igény kielégítésére a Mobile Data Wireless Display egyedi fejlesztésű, szélessávú, vezeték nélküli technológián alapul, amely lehetővé teszi a képernyő azonnali frissítését a külön is működőképes Toughbook 07 Mini PC készüléktől, vagy bármely más vezeték nélküli LAN funkcióval felruházott notebook számítógéptől maximum 50 méteres távolságban. Ezenkívül jelentősen csökkenti a munkaterületről származó dokumentumok megnyitásához, kezeléséhez és elmentéséhez szükséges időt az adatbevitel és adatkezelés minden területén.

A készülék jellemzői között említést érdemel a kivételesen könnyű és nagy fényerejű érintőképernyő és a nagy teljesítményű Windows alapú számítógépes modul.

A Mobile Data Wireless Display központi része egy 8,4” átmérőjű SVGA, ún. transzflektív érintőképernyő, amely figyelembe veszi a környezeti fényt – így akár közvetlen napfény esetén is jól látható – és képes nagy intenzitású háttérvilágításra annak érdekében, hogy állandóan optimális képernyő-fényerősséget biztosítson bármilyen fényviszonyok esetén. Nappali fényviszonyok esetén a képernyő 350–3500 kandela (10 000–100 000 lux) maximális fényerősséget biztosít, míg félhomályos vagy sötét környezetben, amikor háttérvilágítás szükséges, ez az érték 20 kandela alá csökken. Ennek köszönhetően ez tökéletes megoldás déli verőfényben dolgozó szakembereknek, éjféli vihar esetében kivonuló szolgálatnak, vagy minőségi ellenőröknek, akik egy vibráló fénnyel megvilágított gyárcsarnokban számítógépes listák alapján végeznek ellenőrzést.

A 698 g súlyú és egy hüvelyknél vékonyabb 8,7x6,3” méretű transzflektív érintőképernyő szigetelt, ellenáll ütésnek, vibrációnak, por- és vízálló, jól bírja a magas és alacsony környezeti hőmérsékletet, és magnéziumötvözetből készült tokozással és egy adatbevitelhez használt képernyőceruzával rendelkezik.

A Mobile Data Wireless Display opcionális megerősített Mini PC egysége csak 920 g súlyú, Intel Pentium III 300MHz CPU, 64MB PC100 SDRAM, és ütésálló kivitelű 5GB 1,8” merevlemez meghajtó egységekből áll és 7,8”x3,6”x2” méretű alumíniumötvözetből készült tokozással van ellátva. Mini-USB és soros porttal, DC bemenettel, Wireless Display interfésszel és egy II. típusú PC kártyahellyel rendelkezik. GPS, LAN és WAN funkciókkal is rendelkeznek az 1,7 kg-nál is könnyebb kivitelű készülékek.

Az opcionális integrált GPS vevő és antenna mellett a Mobile Data Wireless Display 802.11b vezetéknélküli LAN kommunikációs funkcióval rendelkezik, amellyel adatokat és ábrákat tud fogadni a Toughbook CF-07 Mini PC felől. A készülék rendelkezik egy opcionális WAN vezeték nélküli modullal is, amely a GSM cellás hálózatokon keresztül biztosít kommunikációt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36