A Panasonic bemutatta a mini SD-kártyát

Milkovits Gábor, 2004. február 28. 20:52
A Panasonic bemutatta az eddigi SD-memóriakártyáknál 60%-kal kisebb mini SD-kártyát. Az apró flashmemória-kártyát elsősorban mobiltelefonokba tervezték, ám adapter segítségével bármilyen szabvány SD-kártya funkciót támogató készülékkel kompatibilis.
A Panasonic a kártyákat három, 32, 64 és 128 MB-os változatban fogja forgalmazni, Amerikában idén májustól, Európában pedig ősztől kezdődően. A mobiltelefonok funkcióinak sokasodásával párhuzamosan egyre nagyobb az igény a memóriabővítő kártyák iránt, másrészt a gyártók a készülékek folytonos méretcsökkentése miatt minél kisebb memóriakártyák használatát tartják szükségesnek. A Panasonic mini SD-kártya 21,5x20x1,4 mm-es méretével és 1 gramm körüli súlyával jelenleg a világ legkisebb flashmemória-kártyája; nagysága a szabvány SD-kártyáénak alig 40%-át teszi ki. A 128 MB-os változat ezzel együtt 880 állóképet, vagy 2 óra 50 percnyi zenét tud tárolni, adatátviteli sebessége pedig 2 MB/s. Ez a sebesség hasznossá teheti nemcsak mobiltelefonok, de adapter révén bármilyen SD-kompatibilis készülék, például DVD-lejátszók, digitális tv-k, vagy nyomtatók és számítógépek közötti zökkenőmentes adattovábbításra. Emellett a kártya energiafogyasztása az akkumulátort használó mobilkészülékekhez van optimalizálva, így igen alacsony.

Az új mini SD-kártya a mobilkészülékek tervezőinek még nagyobb miniatürizálási lehetőséget, a felhasználóknak pedig változatlan minőségű flashmemória-használatot biztosít.
Kulcsszavak: Panasonic mobil

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59