Tíz pályázat a kormányportálra

, 2001. augusztus 13. 17:11
Nyár elején hozták nyilvánosságra a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) illetékesei, hogy a korábban meghirdetett elektronikus kormányzati program finanszírozására két év alatt összesen 12 milliárdot szán a kabinet. A középtávú projekt első elemeként az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) júniusban írt ki pályázatot a kormányzati portál elkészítésére - a meghirdetett többfordulós tender jelentkezési határideje az elmúlt héten lezárult.
A Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságára tíz pályázat érkezett a hivatalos tenderbontás megkezdéséig - közülük egy elkésett, további kettőben olyan apróbb formai hibákat találtak, amelyek nem szerepelnek a pályázati kiírásban kizáró okként, így a bírálók döntésén múlik továbbjutásuk.

A tenderbontáson a Siemens elzárkózott attól, hogy közzétegyék alvállalkozói nevét, viszont a Microsoft által létrehozott konzorcium tagjai már felfedték kilétüket: Compaq, Synergon, Axelero, Econet.hu. Egyes információk szerint az IBM is ringbe szállt a kormányzati megrendelésért, a hírt azonban nem erősítették meg a cégóriás budapesti leányvállalatánál. A Sun Microsystems Magyarország nem vett részt fővállalkozóként a tenderen, de két jelentkező pályázott a Sun iPlanet portálmegoldásával: a Debis IT Services Unisoftware és az Accenture. A Hewlett-Packard Magyarország alvállalkozója a Kirowski és a KFKI-hez tartozó LNX lesz. A későbbiekben más internetes fejlesztőcégeket is bevonnak a munkába.

Az előminősítő szakasz augusztus 6-án ér véget, akkor legfeljebb öt társaságot neveznek meg, amellyel tovább folytatják az eljárást. A tenderbontáson nem derült ki, hogy mennyit szánnak a két évre tervezett 12 milliárdos költségből csak a portálra, és mennyit a közhivatalok informatikai fejlesztéseire.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50