Csődöt jelentett a The Standard

Zsigó József, 2001. augusztus 18. 20:09
A The Industrial Standard csütörtökön csődvédelmi eljárást kért maga ellen. Az internetes újságírás egyik legjobb reputációval rendelkező lapja megalakulásakor rekordidő alatt vonzotta magához a legnagyobb hirdetőket, de a dot-com recessziót végül ők sem tudták elkerülni.
A tudatosan furcsa nevű lapot 1998-ban alapították a Wall Street Journaltől és a New York Timestól átigazolt újságírók. Az újság - amelynek internetes kiadása is ismert - igen rövid idő alatt a legolvasottabb lapok egyike lett, és a hirdetők ezt bőségesen honorálták is. A fénykorban a tudósítókat saját masszőr frissítette munkahelyükön, elegáns garden partykon vettek részt, és a fizetésük is jóval meghaladta a szokásost. Megnyerték a Gerald Loeb díjat, ami az amerikai kereskedelmi újságírás csúcsa, és olyan résztvevőkkel rendeztek konferenciákat, mint Gerald Levin az AOL-TW-től vagy Steve Ballmer a Microsofttól. Azzal a nagy vetélytársak is egyetértenek, hogy a cikkek minősége kiállt minden próbát, és példát adott a fiatal zsurnalisztanemzedéknek.

A dot-com válság miatt azonban a hirdetésből származó bevételek elapadtak, alig 20 százalékát tették ki az előző évinek. Nem segített az átcsoportosítás, majd később az elbocsátás sem, így levonták a következtetést, le kell húzni a rolót, amiről tegnap e-mailben értesítettek minden előfizetőt - adja hírül az Associated Press.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14