Nyári Kurzus a SAS Masters’ Club egyetemista és főiskolás tagjainak

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. augusztus 22. 11:11
A tavalyi nagy siker után idén második alkalommal került megrendezésre a SAS Masters’ Club Nyári Kurzusa 2001. augusztus 14-16. között. A SAS közel két éve működteti diákklubját, a SAS Masters’ Clubot, amely az információszolgáltatás és a döntéstámogatás területe, valamint a SAS szoftverei és üzleti megoldásai iránt érdeklődő egyetemisták és főiskolások számára nyújt – az egyetemi tanulmányokat kiegészítő - tanulási lehetőséget.
A klub tagjai tanfolyamokon, szemináriumokon vehetnek részt, folyamatosan tájékoztatást kapnak a SAS rendezvényeiről és a SAS munkatársai szívesen állnak a SAS szoftverei és megoldásai iránt mélyebben érdeklődő diákok rendelkezésére személyes konzultációval is. A diákklub mintegy 150 fős tagságát elsősorban a műszaki/informatikai és a gazdasági felsőoktatási intézmények hallgatói alkotják.

Ebben az évben a középpontban a statisztika és az adatbányászat témaköre állt, a résztvevők alapos elméleti áttekintés után gyakorlatokon keresztül megismerkedtek a SAS néhány, statisztikai elemzés és adatbányászat céljára használható szoftvereszközével.

Az elmúlt években az adatbányászat egyre ismertebb fogalommá vált üzleti körökben. Számos vállalkozás ismeri fel, hogy folyamatosan növekvő mennyiségű adataiban óriási érték rejlik, amit célszerű kihasználni. Az adatbányászat alkalmazása – melynek lényege a vállalati adatok elemzése, a köztük lévő rejtett összefüggések feltárása és azok alapján a jövőre vonatkozó előrejelzések elvégzése - jelentős mértékben hozzájárulhat a vállalat jövedelmezőségének javulásához.

A SAS Data Mining technológiája és Enterprise Miner szoftvere lehetőséget nyújt az adatokban rejlő hasznos információk megismerésére és elemzésére, hagyományos statisztikai elemzések, adatvizualizáció és mesterséges intelligencia eszközök segítségével.

Az idei nyári kurzuson 9 különböző felsőoktatási intézmény képviseletében 13 diák vett részt és tanulta-dolgozta végig ezt a három napot. A lelkes egyetemistákkal folytatott közös munka a SAS munkatársai számára is örömet jelentett. A diákok hatalmas érdeklődését és elszántságát mutatja, hogy nyári szünetük közepén három napot hajlandóak voltak rászánni erre a kurzusra, amely a nagy kánikulában bizony mindenki erejét és kitartását próbára tette.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14