A McAfee és a SecureWorks védelmi alkalmazásszolgáltató ajánlata

Zsadányi Pál, 2001. augusztus 28. 14:55
10 000 000 fertőzött állomány felismerése és megtisztítása! A vírusirtóiról közismert McAffee, amely manapság a Network Associates filiáléja, valamint a kevésbé közismert SecureWorks, a hálózaton át igénybe vehető szolgáltatásokat tud ajánlani az ügyfeleinek. Ehhez nem kell több millió bájtot letölteni, a McAffee ASaP-pal mégis védeni lehet az ügyfelek hálózati arzenálját.
A SecureWorks alkalmazásszolgáltató szerverén működő McAfee ASaP szoftvercsomag 7x24 órában szolgáltat védelmet akár a legfrissebb veszélyek ellen is, anélkül, hogy ez a védelmet igénybe vevő alkalmazó rendszerén különösebben komolyabb erőforrásokat venne igénybe, mert ez a különleges online szolgáltatás, úgymond, távolból véd. A SecureWorks ajánlatában szereplő konkrét szolgáltatások: menedzselt betörésgátló védelem a megrendelő, annak ügyfelei és alkalmazottai által kezelt érzékeny információkra. A szolgáltatás többszintű (multi-tier) rétegezést használ annak meggátlására, hogy az ügyfelek üzleti rendszerébe behatolhassanak nem kívánt ’érdeklődők’. A behatolási kísérletet valós időben, lényegében azonnal lekezeli.

A szolgáltatás indítéka az volt, hogy sok cégnél nincs megfelelő kapacitás olyan szakemberek alkalmazására, akik birtokában vannak mindazoknak a bonyolult ismerteknek, amelyekkel a betörések és egyéb károkozó tevékenységek meggátolhatók. Ráadásul a veszélyek észtvesztő iramban szaporodnak, változnak, úgyhogy szinte percre kész információkkal kell bírnia annak, aki nem akarja veszélyeztetni a rendszerének az üzemeltetését. Egyszerűbb volna profikra bízni, de hogy? A McAfee ASaP megoldás erre ad választ. A SecureWorksszel közösen indított szolgáltatás tehát egyfajta erőforrás kihelyezési (outsourcing) konstrukció.

A McAfee ASaP hálóalapú szoftvercsomag fő szolgáltatásai: antivírus-szolgálat (ezért az ügyfeleknek többé nem kell foglalkozni e vírusüldözéssel, mert a McAfee Security Operations Center ezt 7x24 órában elvégzi nekik); McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Respons Team - a cég vírusfigyelő szolgálata), amely az egyik vezető víruskutató csoport a világon.

A McAfee ASaP hálózatos szolgáltatáscsalád a piacvezető Network Associates antivírus- és biztonságtechnikai technológiájára épül (persze, mert összevásárolta őket, megfojtva a szabad szolgáltatókat is - mondom én, ha megbúbol érte valaki, akkor is, Zs. P.). A szolgáltatás a legkisebbektől akár a legnagyobb cégekig, szinte minden kategóriában használható. A McAfee ASaP a világon az egyik legjelentősebb ASP szolgáltatás, máris vagy 5800 ügyféllel, és vagy 750 000 menedzselt számítógéppel és a legutóbbi rekordja, hogy már 10 milliónál több fertőző ágenst irtott ki. Emellett az egyik legelső ilyen hálóbázisú szolgáltatás, folyamatos védelmet nyújtva a legújabb vírusok, férgek és akármilyen trójai falovak ellen. A McAfee vírusvédelmi technológiáját világszerte vagy 70 millió asztali gép használja. A McAfee a védelemhez folyamatos frissítést, elemzést, tisztogatást és riadó szolgáltatást nyújt a hálózaton át.

Nos, Virus Buster, hazai vírusvédő csapat, vagy pl. ICON. Nem kéne valami hasonlót nálunk is beindítani?

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59