Elkészült a Norton Internet Security 2002

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 29. 21:46
A Symantec kiadta a Norton Internet Security 2002 szoftverét, amely az eddigieknél hatékonyabb védelmet biztosít az internet veszélyei ellen. A Norton Internet Security mind tűzfal-, mind antivírusszoftvert tartalmaz.
Az internet egyre több veszélyt tartogat a felhasználók számára. Most már nemcsak a nagyobb cégeknek kell védekezniük a különböző internetes támadások és vírusok ellen, hanem az otthoni felhasználóknak is. A piacon számos tűzfal- és vírusirtó programmal lehet találkozni. A Norton Internet Security előnyei közé tartozik, hogy mind tűzfal-, mind antivírusszoftvert tartalmaz, így komplex védelmet biztosít az otthoni felhasználók számára.

A Symantec körülbelül egy hete mutatta be a Norton AntiVirus 2002 szoftverét, amely a Norton Internet Security 2002 részeként is nagyon hatékonyan működik. A Norton AntiVirus használata nagyon egyszerű, hiszen számos automatikus funkcióval rendelkezik. A még könnyebb kezelhetőség érdekében megújult a felhasználói felülete. Mind a kimenő, mind a beérkező elektronikus leveleket ellenőrzi, így hatékonyan véd a különböző emailekben terjedő vírusok és férgek ellen.

A Norton Internet Security 2002 egy másik fontos részét képezi az ugyancsak megújult Norton Personal Firewall, amely a cég szerint az eddigieknél nagyobb védelmet biztosít az internetes támadások ellen. A tűzfal folyamatosan ellenőrzi az adatforgalmat, és az AutoBlock funkció révén automatikusan felismeri és blokkolja a különböző támadásokat. A Norton Personal Firewall egyik fontos újdonsága, hogy sokkal hatékonyabban támogatja az otthoni hálózatokat. Az úgynevezett Home Network Wizard felismeri a hálózatot, és elvégzi a szükséges beállításokat.

A Norton Internet Security 2002-ben megtalálható a Norton Privacy Control komponens, amely a felhasználó személyes adatainak védelmét biztosítja. Az új, Parental Control funkció egy tartalomszűrő szolgáltatás, melynek segítségével beállíthatók azok a weboldalak, amelyeket az adott felhasználók letölthetnek, illetve megtekinthetnek.

A Norton Internet Security 2002 már a Windows XP operációs rendszerrel is kompatibilis. A szoftver szeptembertől lesz elérhető. A teljes verzió 70 dollárba (20 000 forintba), míg az upgrade változat 30 dollárba (8500 forintba) fog kerülni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14