Pert nyert a Média Hungary szervezője a Club Tihannyal szemben

forrás Prim Online, 2011. június 28. 11:26

Dr. Ruttner György ügyvéd, a Media Hungária felperes jogi képviselője az alábbi közleményt juttatta el ma délelőtt a sajtónak: "A Club Tihany kárt okozott a Media Hungary 2010 konferencia szervezőjének, amikor érvényesen létrejött szerződésük ellenére tavaly májusban a konferencia idejére leszerződött egy harmadik féllel, így a rendezvény eredeti helyszínét nem biztosította a Media Hungaria számára, amelynek ezért a konferenciát váratlanul egy másik helyszínen, Balatonfüreden kellett megrendeznie. A Veszprém Megyei Bíróság ma kihirdetett közbenső ítélete értelmében a Club Tihany ezzel kárt okozott az ügyvédi irodánk által képviselt Media Hungária felperesnek, amit meg kell térítenie."

Az ügy háttere, hogy a Média Hungária Konferenciairoda 13 éven át folyamatosan a Club Tihanyban rendezte meg a Média Hungary és Internet Hungary konferenciákat minden év májusában, illetve októberében. A 15. születésnapját ünneplő Média Hungary konferenciát a szervezők természetesen 2010-ben is a szokott helyszínen kívánták megtartani, s ehhez a sok év alatt kialakult módon gondoskodott is a Club Tihany lefoglalásáról. A szállodát üzemeltető Club Tihany Zrt. azonban május 10-én - azaz mindössze egy héttel (!) az évente 1200-1300 főt vonzó kétnapos konferencia előtt - arról tájékoztatta több mint egy évtizede együttműködő partnerét, hogy a hónapokkal korábban, közösen kijelölt és megállapodott időpontban mégis más rendezvény, illetve konferencia számára biztosítja a Club Tihany teljes kapacitását (szálláskontingens, ellátás, egyéb szolgáltatások és a kapcsolódó infrastruktúra).

A szervezők a rendelkezésre álló egyetlen hét alatt a konferenciát „áttelepítették” Balatonfüredre (ld. tavaly májusi cikkünk: Helyszínváltás öt nappal a Média Hungária előtt), ahol a konferencia végül több mint 1200 résztvevővel sikeresen lezajlott. A költözés azonban jelentős többletköltséggel járt, ezért a Média Hungária a konferenciát követően kártérítési igényt jelentett be a Club Tihanyhoz. Mivel ez nem hozott eredményt, a társaság a Veszprém Megyei Bírósághoz fordult kárai megítéléséért, ami a Veszprém Megyei Bíróság első fokon megítélt a megyei bíróság megállapította, hogy a Club Tihany kárt okozott a Media Hungária Bt. felperesnek, amelyet meg kell térítenie.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50