Dinamikus eredménybővülés és javuló működési hatékonyság a NordTelekomnál

forrás Prim Online, 2012. március 20. 10:50

A telekommunikációs szektor kedvezőtlen gazdálkodási környezete ellenére a NordTelekom Nyrt. 2011-ben jelentősen növelte működésének hatékonyságát, így 252 millió forintos árbevétel mellett 55,9 millió forinttal javította 2010-hez képest az üzemi eredményét és 32 millió forintos adózott eredménnyel zárta az elmúlt évet. A társaság a következő időszakban nyilvános kötvénykibocsátás segítségével dinamikus növekedést tervez, melyet organikus bővülés és akvizíciók útján kíván megvalósítani.

A NordTelekom Nyrt. a tavalyi évben jelentős mértékben javította működésének hatékonyságát. A 41 millió forintos üzemi nyereséget a NordTelekom az elmúlt évben végrehajtott szerkezeti átalakításokkal érte el, melyek hatására átmenetileg kismértékben csökkent ugyan az árbevétel, viszont jelentősen nőtt a társaság eredménytermelő képessége. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett telekommunikációs vállalat 30 százalékkal csökkentette az anyagjellegű és 13,5 százalékkal az egyéb ráfordításait.

A NordTelekom 2011 végén megállapodást kötött a Beltáv ügyfeleinek és eszközeinek felvásárlásáról, melynek köszönhetően több ezerrel bővült az ügyfélállománya, tovább erősítve a telekommunikációs piacon betöltött pozícióját. A sikeres akvizíció 2012-ben fogja igazán éreztetni a hatását a gazdálkodásban, így idén további hatékonyságjavulás és eredménynövekedés várható.

A NordTelekom 2012-ben további bővülést tervez: a vállalat vezetése folyamatosan vizsgálja a telekommunikációs piacot, a potenciálisan felvásárolható cégeket, ügyfélbázisokat, és új piaci szegmenseket, mivel megítélése szerint további átrendeződések várhatóak, illetve új lehetőségek nyilhatnak meg a magyar telekommunikációs szektorban. A növekedési tervekkel összefüggésben a NordTelekom tulajdonosai nyilvános, maximum 600 millió forint értékű kötvényprogramot készítettek elő, melynek célja, hogy az üzletfejlesztésre és a bővülésre hatékony finanszírozási forrás álljon rendelkezésre.

Kulcsszavak: Nordtelekom

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50