Megvásárolta a Nordtelekom a Beltáv távközlési üzletágát

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 13. 10:40

Több ezerrel, 10 ezer fölé növelte ügyfelei számát a Nordtelekom Távközlési Szolgáltató Nyrt. azzal, hogy aláírták a Beltáv ügyfeleinek és eszközeinek felvásárlásáról szóló megállapodást - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A BÉT-en jegyzett Nordtelekom azt követően írta alá a szerződést, hogy megkapta a független könyvvizsgáló jelentését, mely a Beltáv megvásárolt részeit 166 millió forintra értékelte.
 
A Nordtelekom 2010 elején határozott úgy, hogy a társaság növekedését akvizíciókkal is támogatni kívánja. Ennek érdekében a vállalat részvényesei tőkeemelésről döntöttek és felhatalmazták a vállalat vezetését, hogy a tőkeemelésből befolyó összeget a Beltáv
ügyfeleinek és hálózatának megvásárlására fordítsák. 
 
A Nordtelekom vezetése a felhatalmazás alapján átvilágította a Beltáv tevékenységét, melyhez független tanácsadó, könyvvizsgáló értékelését is igénybe vette. Az értékelés alapján a Nordtelekom 166 millió forintért vásárolta meg a nyereségesen működő Beltáv ügyfeleit és eszközeit.
 
A sikeres akvizíciót követően a Nordtelekom és Beltáv integrációja hamarosan lezárulhat, melynek köszönhetően a Nordtelekom a saját távközlési hálózatán nyújthat internetelérést Budapesten, Győrben és Dunaújvárosban. 
 
A Nordtelekom a jövőben további növekedést tervez, melynek a Beltáv akvizíció mellett három fő pillére van. Tovább javítja a működés hatékonyságát és az értékesítési hálózat megújításával és bővítésével kívánja ügyfelei számát növelni. A növekedés harmadik pillérét további akvizíciók jelenthetik: a Nordtelekom igazgatósága folyamatosan vizsgálja a telekommunikációs piacot, a potenciálisan felvásárolható cégeket, ügyfélbázisokat, mivel a gazdasági válság hatására további átrendeződések várhatóak a magyar telekommunikációs piacon.
 
A Nordtelekom 117 millió forintos árbevétel mellett 11,4 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011-es év első felét. Megjegyzik azt is, hogy a cég fennállása óta, a válság ellenére folyamatosan nyereségesen gazdálkodik és további növekedést tervez.
 
A tőzsde "B" kategóriájában jegyzett cég keddi záróára 475 forint volt, a papír árfolyama az elmúlt egy évben 390 és 1.226 forint között változott.
Kulcsszavak: +céginfo Nordtelekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50