Windows XP: az Európai Bizottság nem emel kifogást

, 2001. augusztus 30. 19:21
A Microsoft megerősítette, hogy az Európai Bizottság összevonta két, korábban külön tárgyalt keresetét a cég ellen. A Microsoft egyúttal azt is közölte, hogy az EB nem emel kifogást sem a Windows XP, sem más Microsoft-termék jövőbeli európai bevezetése ellen.
A bejelentés értelmében a bizottság által tavaly augusztusban benyújtott kifogások, valamint a 2000. év elején a Microsoft Windows 2000 termékével kapcsolatos, revíziót sürgető állásfoglalás együttes tárgyalásos rendezésére nyílik lehetőség. A Microsoft mindvégig hitte, hogy e két ügy összevonása elengedhetetlenül szükséges a vállalat brüsszeli vitás kérdéseinek mind megnyugtatóbb lezárásához, ezért üdvözli az Európai Bizottság mai bejelentését.

A Microsoft egyúttal azt is megerősítette, hogy a bizottság nem emel kifogást sem a Windows XP, sem más Microsoft-termék jövőbeli európai bevezetése ellen, így semmilyen akadálya nincs annak, hogy a termék október 25-én világszerte piacra kerüljön.

A mai bejelentés alkalmával további két ügy jövőbeli tárgyalását jelentették be, melyek közül az egyik a szoftvergyártó vállalati licencelési politikájával kapcsolatos, a másik a Windows Media Player nevű termék Windows 2000 operációs rendszerbe történő integrálásával van összefüggésben. A szoftvercég jogi képviselői jelenleg is tanulmányozzák a dokumentumot.

„Bizonyosak vagyunk abban, hogy mihelyt befejezte vizsgálatát az Európai Bizotság, meggyőződhet arról, hogy cégünk az EU-törvényekkel teljes összhangban működik - mondta Jean-Philippe Courtois, a Microsoft európai elnöke. „Komolyan vesszük az európai piaccal kapcsolatos felelősségünket és megfeszített munkával azon fáradozunk, hogy szoftvereink más cégek termékeivel is kiválóan működjenek. Ez alapvető kívánalom felhasználóink részéről, s mi csak úgy maradhatunk versenyképesek, ha hallgatunk felhasználóink visszajelzéseire.”

A bizottság, augusztusi állásfoglalásával ellentétben, szűkítette azon technikai információk megadásának szükségességét, melyeket a szoftvergyártó vállalatnak - a bizottság meglátása szerint - meg kellene osztani versenytársaival.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55