A vállalatok nagy része nem használ eszközmenedzsment klienst

forrás: Prím Online, 2013. május 7. 10:45

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felméréséből kiderült, hogy a vállalatok 30 százaléka még mindig nem használ modern és automata kliens eszközöket. Más szóval a vállalatok nagy része még mindig automatizált alkalmazásrendszerek nélkül kezeli és frissíti szoftvereit, hardvereit és operációs rendszereit, amelynek hiánya nagyban lelassítja és megnehezíti az informatikai folyamatokat.

A felmérésből kiderült, hogy sok vállalat még mindig nem érzi fontosnak, hogy automatizálja a saját informatikai infrastruktúrájának működését, amivel minimalizálhatná a kiberfenyegetettség kockázatait. Valamint nyilvánvalóvá vált, hogy számos vállalat szerint, fontosabb az informatikai infrastruktúrák területeinek automatizálása, mint a kiberbűnözők elleni védelemi technológiák fejlesztése és kiépítése. A felmérés azokra a tényekre is rámutat, amelyek szerint a vállalatok 30 százalékánál még mindig nincs korszerű eszközmenedzsment kliens, valamint további 14 százalékuk nem is tervezi, hogy korszerűsíteni fogja a rendszerét. Ellenben a Kaspersky Lab szakemberei szerint ezek az eszközök jelentős mértékben hozzájárulnak a vállalati biztonság növeléséhez és a költségek csökkentéséhez.

Az ilyen kiépített rendszerek képesek távolról telepíteni és frissíteni a vállalat operációs rendszereit, munkaállomásokon kívül is. Ennek ellenére ezzel a technológiával a vállalatok csupán 42 százaléka rendelkezik. Továbbá a vállalatok 50 százalékánál - ahol már használnak eszközmenedzsment klienst - még mindig nem automatikusak az ellenőrzési és telepítési folyamatok. Ellenben a világ vezetői vállalatainak 51 százaléka már rendelkezik olyan automatikus technológiákkal, mint a vállalati hardverek nyomkövető rendszerei, valamint az automatikus frissítési és telepítési rendszerekkel.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50