Tata Consultancy: világszínvonalú a magyar munkaerő

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 31. 07:46
A szoftverfejlesztő Tata Consultancy Services azért választotta új beruházása helyszínéül Magyarországot, mert az itteni szakképzett munkaerő és a magyar tudósok, mérnökök világszínvonalú teljesítményt nyújtanak - közölte Stumpf István kancelláriaminiszterrel S. Ramadorai, az indiai cég igazgatója.
A Miniszterelnöki Hivatal által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Stumpf István csütörtökön délelőtt fogadta hivatalában az igazgatót.

A találkozón S. Ramadorai tájékoztatást adott cége magyarországi befektetési terveiről, amelyek keretében tegnap hivatalosan is megnyitották Budapesten európai szoftverfejlesztő központjukat.

A Tata csoporthoz tartozó, India legnagyobb szoftverexportőr cége több közép- és kelet-európai helyszínt megvizsgálva döntött a központ végleges helyének kijelöléséről.

A közlemény szerint a szoftverfejlesztő központ jövő év márciusáig mintegy 130 szakember alkalmazását tervezi, a dolgozók száma később 400-500 főre nő.

Stumpf István üdvözölte a központ létrejöttét és kifejtette: a vállalkozás célja összhangban van a kormány azon törekvésével, hogy Magyarország a térség informatikai központjává váljon - áll a közleményben.

Kulcsszavak: +céginfo Tata

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59