Talent Lab támogatja a pályakezdőket a kiberbiztonság területén

A Kaspersky Lab tehetség versenyén 10,000 dollárt és meghívást lehet nyerni a Cannes Lions-ra, valamint a SAS konferenciára (Security Analyst Summit)

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 15. 16:05

A kiberbiztonság nagyon jól fizető szakma, mégis a kezdők közül csak nagyon keveseknek sikerül átfogó üzleti sikert kovácsolni. Ebből adódó szakemberhiány számos üzletnek jelentheti a kockázatot, hogy féltve őrzött titkaik kiszivárognak vagy kiberbűnözők kezére jutnak.

Ennek megoldására a Kaspersky Lab elindította Talent Lab elnevezésű nemzetközi versenyét egyetemistáknak és fiatal, 18-30 év közötti szakembereknek. A program célja, hogy jellemző kiberbiztonsági kihívásokat oldjanak meg versenyképes kreatív és technológiai tudással rendelkező tehetségek. A Talent Lab fedezi a győztesek tanulmányainak költségét, valamint delegálja őket két fontos szakmai eseményekre, a Cannes Lions fesztiválra, valamint a Security Analyst Summit (SAS) konferenciára.

 

A verseny három győztest hirdet ki: A “Csúcstehetség” kategóriában a győztes 10,000 dollár értékű oktatási támogatást, a “Biztonságtechnológiai tehetség” győztese meghívást kap a SAS 2017 konferenciára, a “Kreatív tehetség” győztes részt vehet a 2017-es Cannes Lions fesztiválon akadémiai belépővel. A díjazottak összes költségét a Kaspersky Lab állja, továbbá 50 finalista hosszútávú karrierlehetőségekkel, valamint ajándékokkal gazdagodik, a főszponzor Kaspersky, valamint a Talent Lab partnerek jóvoltából.

 

“Nekem a biztonság volt a legérdekesebb aspektusa a számítógép-tudománynak. Akármit csináltam, a biztonság mindig előjött a legfontosabb megoldandó feladatok között. Nagyon rögös út vezet ahhoz, hogy ez egy igazi hivatássá váljon. Mivel még a legnagyobb kutatóinknak sem volt korábban biztonságtechnológiai végzettsége, őket leginkább a kíváncsiság motiválta. Ebben az értelemben mi is szeretnénk továbbadni ezt a kíváncsiságot mindenkinek és feltárni az utat a szövevényes kiberbiztonsági iparághoz. Szeretnénk megmutatni, hogy a biztonsági témák lenyűgözőek és relevánsabbak mint valaha, mivel a mai kor embereinek a legjobb IT-biztonsági szakértőkre van szükségük”. – mondta Ryan Naraine, a Kaspersky Lab  Kutató és Elemző csapatának vezetője.

 

 

 

A Talent Lab programra november 15-ig lehet pályázni az academy.kaspersky.com/talentlab oldalon. Az elbírálási időszak 2016 november 15-30-ig tart, a döntősöket december elején mutatják be.  Az 50 legjobb pályázó kerül be a döntőbe, akik Prágában mutatkoznak be és versenyeznek a dobogóért februárban.

 

A Talent Lab technológiai kategóriájában a következő témákban lehet pályázni: víruskutatás, kiberbiztonsági kutatás  és fejlesztés, mobilvédelem, biztonságtechnológiai szakértelem, kiber és fizikai rendszerek, internet of things, gyerekek online biztonsága és biztonsági figyelemfelkeltés. A non-technológiai résztvevők elbírálása fogyasztói marketing, web tartalom elemzés, konceptuális design és edutainment témában történik. Minden területet a Kaspersky Lab szakértői mentorálnak, lehet pályázni egyénileg, valamint csapatban is.

 

 

A Kaspersky Lab kezdeményezésével továbbra is a cég legfontosabb törekvése az edukáció, amelyre külön divíziót, a Kaspersky Akadémiát hozta létre, amely különböző projektekkel segíti a fiatal tehetségeket az IT-biztonságban. A cég továbbra is keresi és ösztönzi a fiatalokat, lehetőséget adva nekik, hogy jelen legyenek és fejlesszék tudásukat a kiberbiztonság iparágban.

 

További információért látogasson el az academy.kaspersky.com/talentlab oldalon.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38