Huawei: Az ultra-szélessávú hálózat lesz a jövőbeli, intelligens világ egyik sarokköve

A vállalat ismertette jövőképét a HTE Infocom 2016 fórumon

forrás: Prím Online, 2016. október 14. 12:15

A Huawei Technologies magyar leányvállalata a Hírközlési Tudományos Egyesület Infocom 2016 konferenciáján ismertette videós szolgáltatásokkal kapcsolatos globális stratégiáját és felhívta a telekommunikációs szolgáltatók figyelmét az ultra-szélessáv és a videós szolgáltatások fontosságára. 

A vállalat szerint ezek a jövő intelligens világában kiemelt jelentőséggel bírnak majd az élet minden területén, lehetővé teszik többek között a távoktatást, táv-orvoslást és a táv-ügyintézést, illetve világszerte hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez. Ennek elérésére a Huawei konkrét lépéseket is tesz: egy megállapodás értelmében 100 Gbit/szekundum sebességet biztosító optikai, átvitel-technikai hálózatot biztosít majd Dél-Korea legnagyobb telekommunikációs szolgáltatójának, a Korea Telecomnak. 

 

 

A Hírközlési Tudományos Egyesület kétévente megrendezett Infocom konferenciáját idén Tapolcán rendezték, amelyen több mint háromszázan vettek részt. A magyarországi infokommunikációs, távközlési fejlesztéseket érintő témák között a legnépszerűbb az állami hálózati szekciók, az 5G-s mobilkommunikációról szóló és a Szupergyors Internetprogramról szóló kerekasztalbeszélgetés volt.  Rakoncza Zsolt, a Huawei Technologies Hungary kormányzati és vállalati üzletágvezetője a konferencián elmondta, az Európai Unió irányelvei alapján 2020-ig kiépítendő – itthon a határidő 2018 -, minimum 30 Mbit/sec gyorsaságú hálózatok a világ más részein már gyengék. Ez a célérték mind Dél-Koreában, mind Kínában, mind az Egyesült Államokban jóval magasabb. Rakoncza elmondta, hogy egy megállapodás értelmében a Huawei hamarosan 100 Gbit/szekundum sebességet biztosító optikai, átvitel-technikai hálózatot biztosít majd Dél-Korea legnagyobb telekommunikációs szolgáltatójának, a Korea Telecomnak. Ennek a hálózatnak a végponti sebessége, tehát ami a háztartásokban lesz, 10 gigás.  A szolgáltató ezzel olyan szolgáltatásokat biztosíthat majd ügyfeleinek, mint a házi videózás, a mobil szélessáv és a VIP bérelt vonalak, amelyekkel egy ultra-HD, azaz 4K-s és 8K-s videók, 5G, és minőségi bérelt vonali szolgáltatásokat nyújthatnak majd. 

 

Az anyavállalat az Egyesült Nemzetek Szövetsége szélessáv bizottságával közösen szervezett  Ultra-Broadband Fórumot (UBBF) Frankfurtban pedig ismertette,  hogy a giga szélessávot kívánó videós szolgáltatások a jövő intelligens világában kiemelt jelentőséggel bírnak majd az élet minden területén, lehetővé teszik többek között a hatékony távoktatást, táv-orvoslást és a táv-ügyintézést, ergo a gazdasági növekedést. 

 

A Huawei célja, hogy az ultra-szélessávban rejlő lehetőségekről már most beszéljenek a világon – miként ez áttételesen az Infocom 2016 konferencián is történt -, hogy az iparági szereplők sikereit, valamint az ultra-szélessáv ipari ökoszisztémájának stabil és fenntartható fejlesztését segítsék elő.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15