Elérhető az új Kaspersky Password Manager

A kiberbűnözők közel fele még kártékony programot sem használ a jelszavak feltöréséhez

forrás: Prím Online, 2017. február 24. 14:23

A Kaspersky Lab bemutatta új változatát a Kaspersky Password Managernek, amely immár lehetővé teszi a felhasználók számára a távoli hozzáférést a jelszavaikhoz a „My Kaspersky” portálon keresztül, automatikus biztonsági ellenőrzést biztosít a beírt jelszavakhoz, hangvezérléssel és további hasznos funkciókkal bővült.

 

 

Kép forrása: https://blog.kaspersky.com

 

Egy kutatás szerint az internetezők 70%-a aggódik online fiókjaik biztonságáért, 69%-uk jelszavaik ellopásáért és 65%-uk pénzügyi információk ellopásától tart. Ugyanakkor a felhasználók mindössze 24%-a fél attól, hogy privát fotókat és videókat lopnak el egy fiókfeltörés esetén. Úgy tűnik, ez az aggodalom nem teljesen alaptalan: a felmérést kitöltők 18%-a, azaz majdnem minden ötödik válaszadó tapasztalt az elmúlt évben behatolást online fiókjaikba. A felmérésből kiderült, hogy a  kiberbűnözők jelentős része (40%) egyszerűen megpróbálta kitalálni a jelszavakat és nem is kellett ehhez kártékony programot használni. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy hány felhasználó nem fordít kellő figyelmet az erős jelszavak létrehozására, és/vagy nem tárolja biztonságosan azokat. 

 

"Az aggodalom a felhasználók részéről teljesen érthető, ugyanis manapság a legtöbb ember több tucat különböző online fiókkal rendelkezik: levelezőrendszerek, közösségi média fiókok, online bankfiókok, játékok, üzenő platformok, fotó- és videomegosztó portálok és még sok egyéb más online fiókról beszélhetünk. Nehéz létrehozni és megjegyezni sok erős jelszót minden egyes fiókhoz. Szerencsére vannak olyan alkalmazások, amelyeket kifejezetten az ilyen helyzetekre terveztek: számos különböző erős jelszavakat tudnak generálni, biztonságosan tárolják azokat, a különböző eszközöket szinkronizálhatjuk és lehetőség van az automatikus kitöltésre a különböző weboldalak felületein. A felhasználónak elegendő csupán egy mester jelszót megjegyezni a több tucat különböző helyett. Ezek az alkalmazások védik a fiókokat és ilyen módon hatékonyan segítik a mindennapjainkat." – mondta Elena Kharchenko, a Kasperksy Lab „Consumer Product Management”részleg vezetője. 

 

A Kaspersky Password Manager az egyik ilyen megoldás. A frissített változat képes importálni a jelszavakat más hasonló alkalmazásokból, erős jelszavakat hoz létre és automatikusan ellenőrzi a felhasználók által beírt jelszavakat, hogy azok kellően biztonságosak-e. Kiegészült a távoli hozzáférés lehetőségével a „My Kasperksy” oldalon keresztül, ha az alkalmazás nem telepíthető vagy valaki más készülékén kell megadni a jelszót. Megtalálni a legmegfelelőbb jelszót most könnyebb, mint valaha a Google Chrome hangvezérlésével. 

 

Kép forrása: https://blog.kaspersky.com

 

Minden új funkció elérhető PC-re és Mac-re egyaránt. Ezen felül az újabb MacBook Pro tulajdonosok egy ujjmozdulattal cserélhetik mester jelszavukat. 

Bővebb információt az ingyenes verzióról és a letöltéshez segítséget ezen a linken olvashat. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15