Az Acronis a CeBIT 2017-en mutatja be adatvédelmi megoldásait

Az Acronis a CeBIT 2. terem B33-as standján új, magas szintű adatvédelmi technológiát mutat be, melynek jellemzői a zsarolóvírusok elleni védelem, a blockchain alapú aláírás és biztonságos felhő alapú tárolás

forrás: Prím Online, 2017. március 21. 11:31

Az Acronis, a hibrid felhő alapú adatvédelem és tárolás egyik globális vezető cége a németországi Hannoverben megrendezendő CeBIT 2017-en mutatja be adatvédelmi megoldásait, amelyek a világon egyedülállóan a kor összes üzleti igényét kielégítik. Az Acronis új technológiája nélkül a vállalkozások ki vannak téve a kibertámadások, az adathamisítás és a helyrehozhatatlan adatvesztés veszélyének.

Számos tanulmány kimutatta, hogy 53 másodpercenként ellopnak egy laptopot, naponta több mint 390 000 új rosszindulatú szoftvert regisztrálnak, és hogy egy-egy teljes adatkatasztrófa után fél éven belül az érintett cégek 60%-a megszűnik. 

 

Az Acronis hibrid felhő architektúrájára épülő megoldások választ jelenthetnek ezekre az eseményekre azzal, az, hogy egységesített, nagy teljesítményű és egyszerűen használható termékekben kombinálják a biztonsági mentést, a katasztrófa utáni helyreállítást, a zsarolóvírusok elleni védelmet és a blockchain alapú adathitelesítő technológiát személyes és üzleti célokra.

 

"A CeBIT nagyszerű lehetőséget biztosít számunkra, hogy megmutassuk innovatív technológiánk hasznát. A világ ádáz zsarolóvírusok támadásaitól és katasztrofális adatvesztésektől szenved. Ha valaki nem az Acronis megoldásait használja, veszélybe sodorja magát, adatait és vállalkozását. Az Acronis kínálja a legkorszerűbb szoftvert, amely teljes körű adatvédelmet és aktív védekezést biztosít zsarolóvírusok ellen" – mondta el John Zanni, az Acronis marketingigazgatója.

 

Acronis Backup 12 Microsoft Office 365 támogatással

Az Acronis Backup 12 a világ leggyorsabb és legteljesebb körű biztonsági mentési megoldása kisvállalkozások számára, amely lehetővé teszi, hogy a cégek egyetlen megoldás, egyetlen konfiguráció és egyetlen kezelőfelület segítségével védjék összes, helyben és felhőben tárolt adatukat.

 

Az Acronis Backup 12-t a vállalatok és szervezetek világszerte kedvezően fogadták; a megoldás felhasználása 2016-ban több mint 40%-kal nőtt. Feladata az, hogy segítse a vállalkozásokat, hogy megőrizzék az irányítást adataik felett, még akkor is, mikor átállnak a felhőre vagy hibrid felhő infrastruktúrájukat menedzselik. 

  • Gyors — 15 másodperces, vagy annál rövidebb visszaállítási időtartam (RTO), ami kétszer olyan gyors, mint a legközelebbi versenytársé;
  • Egyszerű — Telepítés 3 kattintással, helyi és felhő alapú biztonsági mentés tárolása;
  • Teljes körű — 16 platformot támogat, ezen belül az Office 365-öt, a VMware-t, az Azure-t és az Amazon-t
  • Biztonságos — Négyféle választható titkosítási szabvány
  • Korszerű — A világ első biztonsági mentés megoldása Windows Server 2016-hoz, Hyper-V RCT-t is beleértve

 

„A kis- és középvállalkozásokat aggasztja az adatkezelés és a biztonság kérdése, de ugyanakkor az ezzel járó költségtényező is. A cég méretének növekedésével a különböző területek összekapcsolása egyre nehezebb, így az adatvédelem is egyre nagyobb terhet jelent. Az Acronis egyik fő termékfunkciója az adatkezelés; a KKV-k értékelni fogják a sokféle adat összehangolásának és kezelésének lehetőségét” – mondta Ray Boggs, az IDC kis- és középvállalkozások kutatásáért felelős alelnöke.

 

 

Acronis Backup 12 Advanced 

Az Acronis Backup 12 Advanced (megjelenése 2017 májusában várható, a nyilvános béta verzió bejelentése pedig áprilisban) a világ legegyszerűbben használható és leggyorsabb adatvédelmi megoldása bármilyen méretű vállalkozás számára. Ugyanarra az architektúrára építve továbbfejlesztett funkciókat hoz az Acronis 12-be, ezen belül a következőket:

  • Acronis Active Protection — az Acronis True Image otthoni biztonsági mentésnek már részét képező technológia aktív védelmet nyújt a zsarolóvírusok ellen, negatív RTO-val (recovery time objective), ami annak köszönhető, hogy szükségtelenné teszi a helyreállítást;
  • Acronis Notary és Acronis ASign — blockchain alapú technológia, melynek célja igazolni, hogy a biztonsági mentések hitelesek és nem változtak tárolás közben;
  • SAN tároló pillanatfelvételek, intelligens riasztás és jelentés, szerepek és delegálási képesség, off-host mentés feldolgozása és még sok minden egyéb.

 

Acronis Backup Cloud

Az Acronis Backup Cloud a legfejlettebb, kimondottan szolgáltatóknak szánt, hibrid felhő alapú, szolgáltatásként kínált biztonsági mentő platform. Az alapja ugyanaz az Acronis hibrid felhő architektúra, mint az Acronis Backup 12-é, és valamennyi üzleti adat számára teljes körű védelmet kínál. 

 

A szolgáltatásként nyújtott adatvédelem (DPaaS) piaca 2022-re várhatóan eléri a 28 878 millió dolláros forgalmat, amivel 2016 és 2022 között 31,5%-s CAGR-t könyvelhet el. Legtöbbet az Acronis Backoup Cloud-ot használó felhő-viszonteladók és kezelt szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók profitálnak e jövedelmező piaci lehetőségből. 

  • Gyors — Gyors piacra jutás és gyors jövedelmezőség;
  • Egyszerű — Egyszerű integráció Odinnal, WHMCS-szel, HostBill-lel, ConnectWise-zal és sok egyébbel;
  • Teljes körű — Fizikai, virtuális, felhő, alkalmazások és mobil
  • Megbízható — Világszerte több mint 2000 szolgáltató bizalmát élvezi; 
  • Biztonságos — További védelem az Acronis szoftverre épülő Acronis CloudRAID™ segítségével.

 

 

 

Acronis True Image

Az Acronis True Image minden személyes adat abszolútcélállomása. Windows és Mac számítógépeken egyaránt teljes lemezkép mentésével véd mindent: az operációs rendszert, a programokat, a beállításokat, a fájlokat és a betöltési információkat. Az Acronis Hybrid Cloud architektúra lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a létrehozott biztonsági mentéseket külső meghajtókon, NAS eszközökön, hálózati megosztásban vagy felhőben tárolják. A világ első számú személyes biztonsági mentés megoldása tartalmazza a zsarolóvírusok ellen aktív védelmet nyújtó Acronis Active Protection-t és a blockchain alapú adataláíró és hitelesítő technológiát, az Acronis Notary-t és az Acronis ASign-t.

  • Gyors — Az ágazat leggyorsabb teljes lemezképes biztonsági mentése;
  • Egyszerű — Mindössze két kattintással indítható teljes lemezkép-mentés
  • Teljes körű — Egyaránt védi a Windows, a Mac, az iOS, az Android és a Facebook adatokat.

 

 

A Scuderia Toro Rosso első számú, gyors és innovatív támogatója

Az Acronis 2017-ben is folytatja a Scuderia Toro Rosso Forma-1 csapat támogatását, előtérbe helyezve az innovációt, a gyorsaságot és a csapatmunkát. Az Acronis a csapat előző évi autóját az Acronis standnál állítja ki. A versenyautó épp olyan elképesztő, mint az idei szezonra készült új STR12, amely nemcsak design szempontból fantasztikus, de új, élvonalbeli technológiákat is rejt. Új motor, új abroncsok, új aerodinamikai tulajdonságok, és a háttérben az Acronis megoldásaival optimalizált adatértékelés biztosítja majd a csapatnak a versenytársak túlszárnyalásához szükséges teljesítményt.

 

"Ebben a versengő környezetben egyre fontosabbá válik, hogy valamennyi műszaki adatunkat igen magas színvonalú szoftverrel védjük, és az Acronis pontosan azt kínálja, amire szükségünk van" – mondta el Franz Tost, a Scuderia Toro Rosso csapat főnöke. 

 

Az Acronis termékei és megoldásai valamennyi nagyobb forgalmazónál elérhetők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15