Közel 46 millió forint sorsáról dönthetnek a MagNet ügyfelei

forrás: Prím Online, 2019. május 14. 19:06

A MagNet Bank tizedik alkalommal biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a Közösségi Adományozási Programon (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából. A MagNet Bank védjegyévé vált KAP programban 2019-ben összesen 45.926.080 forint keresi gazdáját. Az ügyfelek a bank felületein keresztül idén 56 projektre adhatják le voksaikat. A 2010-ben útjára indított kezdeményezés a MagNet Közösségi Bank működésének egyik alappillére, melynek során a Bank lemond éves nyereségének 10%-áról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek felhasználásáról. 

A MagNet évről évre egyenként értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is hozzátéve, hogy maguk a címzettek pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez.  Az ügyfelek ez utóbbi 10%-áról – azaz mindenki a saját nyereséghányadáról – rendelkezhetnek, és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek.  

 

A KAP 2010. évi indulása óta eltelt időszakban eddig összesen 260 421 962 forintot osztott szét a MagNet 649 társadalmi projekt javára – mindezt összesen 197.171 ügyféldöntésen keresztül. 

 

Az idei 46 millió Ft-os összegről összesen közel 40.000 ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni. A rendelkezési időszak 2019. május 13-án kezdődik, és mintegy másfél hónapig tart majd. 

 

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba elmondta: „A MagNet Bank Adományozási Programjára jellemző szétosztási mód unikális a piacon. A közösségi banknál, ugyanis, nem én vagy a kollégáim döntünk arról, hogy a szervezetek közül ki mekkora támogatásban részesüljön, hanem mi magunk is csak a saját nyereséghányadunk felett rendelkezünk. A MagNetnél az idén is közel 40.000 ügyfelünk együttes akarata érvényesül majd, amely így a közösségünk valós választását tükrözi. Számomra nagy öröm, hogy évről évre nő azok száma, akik felismerik, hogy a pénzügyi döntéseik társadalomra kifejtett hatása látható, számszerűsíthető. A KAP Program jó példa erre: mind a 40ezrünkre szükség van ahhoz, hogy az idei 46 millió forint jó célt szolgáljon.”  

 

A Közösségi Bank ügyfelei személyesen, telefonon, Netbankon és a Bank weboldalán keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk eső nyereséghányadról. Itt tájékozódhatnak a választható projektekről, majd itt követhetik nyomon azt is, hogy a kedvenc szervezetük által gyűjtött támogatás miként növekszik napról napra. A rendelkezések alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet ezt követően, július elején utalja át a szervezeteknek. 

 

A jövőben a programban résztvevők listája a korábbi évekhez hasonlóan tovább bővülhet. A Bank a kap@magnetbank.hu címen egész évben várja a javaslatokat, hogy a jövőben mely civil szervezeteket érdemes bevonni a támogatandók körébe, míg a pályázásra ősszel a Bank honlapján kerül sor.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15