Megalakult a VISZ Digitális Transzformációs Munkacsoportja

forrás: Prím Online, 2019. december 16. 10:44

Digitális Transzformációs munkacsoportot hozott létre a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ), melynek vezetője Gazdag Ferenc.

A VISZ Digitális Transzformációs munkacsoportjának célja, hogy felismerjék a digitális átalakítás lehetőségeit a különböző iparágakban. Ennek érdekében a tagok megosztják majd egymással transzformációs gyakorlataikat, tapasztalataikat. 

 

A digitális fejlődés ugyanis jelentős változásokat hoz a vállalatoknál. Ezt igazolja például, hogy német nyelvterületen a vállalatvezetők 82%-ának várakozása szerint a hagyományos üzleti területek visszaszorulnak – ismertette Tanács Zoltán, az IFUA Horváth & Partners partnere a cég felmérését a munkacsoport alakuló ülésén.

 

A munkacsoport több nézőpontból foglalkozik a digitális transzformációval. Egyebek mellett ilyen az üzleti-, a digitális- és az IT-stratégia viszonya, az üzlet és az IT együttműködése a fejlesztésekben, a digitális transzformáció szervezeti irányítása és az IT szerepe. Téma lesz az is, hogy az egyes iparágaknak milyen digitalizációs specialitásaik vannak, milyen technológiai kérdések merülnek fel a digitális átalakítás során, s hogyan változik a vállalati kultúra a digitalizációval.

 

Mindezzel abban kívánják segíteni a CIO-kat, hogy felismerjék saját szerepüket a digitális transzformációban, s ezzel kapcsolatos feladataikat sikeresen el tudják látni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15