Audi modell GPRS-szel

Kollár Csaba, 2001. szeptember 3. 19:58
A német autógyár most mutatta be új, népszerű modelljeit GPRS opcióval. A népszerű Audi 8-as sorozat (A8 és S8) új kiadása már támogatni fogja – a gépkocsik közül a világon az elsők között a – GPRS-t.
Az Audi tájékoztatása szerint “az új, GPRS-kompatibilis Audi modellek a tulajdonosoknak dupla mobilitást nyújtanak.” A GPRS rendszer vezeték nélküli web és HTML böngészőt tartalmaz. Ennek segítségével menet közben ellenőrizhetjük e-mail-jeinket, vagy elolvashatjuk a legfrissebb híreket a Reuters site-ján a zöld lámpára várva. Szakértők vegyes érzelmekkel fogadják az új modellek megjelenését. Egyfelől pozitívan értékelik, hogy az Audi – követve a fogyasztói elvárásokat – GPRS-kompatibilissé tette 8-as sorozatát. Másfelől nagy veszélynek tartják, hogy a vezetés biztonsága csökken azzal, hogy a vezető figyelme megoszlik a kommunikációs eszköz és az út között.

Az Audi azt is bejelentette, hogy hamarosan a gépkocsi tulajdonosok letölthetnek bizonyos szoftvereket (pl.: térképek, helyi érdekű információk) közvetlenül gépkocsi-komputerükre. A komputerbe “épített” tűzfal garantálja, hogy illetéktelen személyek ne férjenek hozzá a gépkocsi bizalmas, elektronikus adataihoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14