Az i-Cell biztosítja a MOLTRANS számára az útdíjfizetést

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 4. 18:50

A MOL Limók számára biztosított parkolási szolgáltatás után a MOLTRANS Kft. gépjárműveibe szerelt útdíjfizetési készülékekkel folytatódik a MOL Nyrt. és az i-Cell együttműködése, amely a nagyvállalat közvetett érdekeltségszerzéséhez kapcsolódóan valósul meg.

A MOLTRANS a MOL Nyrt. leányvállalata, amely a MOL töltőállomásokat, valamint a nagykereskedelmi vevőket (pl. mezőgazdasági- és transzport cégeket) látja el benzinnel, gázolajjal, illetve prémium üzemanyagokkal. Magyarország legnagyobb fuvarozói közé tartozik, mintegy 120 tankautóból álló flottája évente 17 millió kilométert tesz meg. A közelmúltban a MOLTRANS gépjárműveit az i-Cell OBU készülékeivel szerelték fel. A megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszer használatához szükséges fedélzeti eszközök egy díjmentesen használható online felülethez csatlakoznak, amely a maximális bírság elleni védelmet is nyújt.

 

„Mivel a tankautóink napi 40-50 ezer kilométert is megtesznek annak érdekében, hogy az anyacégünktől is elvárt pontossággal szolgálják ki az ügyfeleket, a MOLTRANS számára fontos az olyan professzionális háttérszolgáltatás, mint amilyet az i-Cell biztosít a GPS alapú útdíjfizetésben” – mondta a két cég együttműködéséről Kozma Szabolcs ügyvezető. 

 

 

„Az i-Cell nemcsak az útdíjbevallási közreműködők körében piacvezető, de az eszközmeghibásodás arányát tekintve is a legmegbízhatóbb szolgáltató” – hangsúlyozta a telematikai vállalat ügyvezetője. Farkas Károly emlékeztetett: tavaly az i-Cell három évre bővítette az OBU készülékekre érvényes, addig is egyedülállóan hosszú, kétéves jótállását. 

 

Emlékezetes: januárban jelentette be az i-Cell, illetve a Lead Ventures, hogy a scaleupokra specializálódott, budapesti székhelyű kockázati- és magántőkebefektető társaság kezelésében lévő Enter Tomorrow Europe Magántőkealap tulajdonrészt szerzett az elektronikus útdíjfizetési és a flottakövetési szegmens egyik vezető szereplőjének számító magyar vállalkozásban. A Lead Ventures 50-50 millió eurós tőkéjű alapjainak a MOL, az MFB és az Eximbank a legnagyobb befektetője, így kézenfekvő volt, hogy az olajipari nagyvállalattal szorosabb, szakmai alapú együttműködést alakítson ki Magyarország leginnovatívabb hazai tulajdonú telematikai cége. 

 

Ennek a stratégiai partnerségnek két, már megvalósult konkrét lépése, hogy a MOL Limo számára az i-Cell biztosítja az automatikus parkolási szolgáltatást, illetve hogy a MOLTRANS Kft. járműveit OBU útdíj fizetésre alkalmas készülékkel szerelték fel. A MOL Nyrt. és az i-Cell további közös projekteken dolgozik, amelyeknek célja, hogy a telematikai vállalat hazai pozíciót megerősítve a nemzetközi piacokon terjeszkedjen tovább.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50