Rekordidős IT leválás az áramkereskedő piacon

forrás: Prím Online, 2022. október 12. 21:11

Az energiapiac bonyolult, adatkapcsolatokra épülő digitális világában egy új vállalatirányítási rendszer kialakítása iparági tudást és évtizedes tapasztalatot követel meg.  Az időtényező azonban korábban soha nem volt annyira fontos, mint most. 

A piacon több mint 20 éve működő ERP Consulting most záródott projektje viszont bizonyítékul szolgál arra, hogy akár 12 hónap alatt, a nulláról indítva elérhető egy komplex áramkereskedői SAP bevezetés. A cég az E.ON magyar versenypiaci elektromos áram üzletágát felvásárló, spanyol székhelyű, ma már 9 országban jelen levő Audax vállalatcsoport számára hozta létre a működéséhez elengedhetetlen rendszert. A kialakított architektúra, hazánk első, felhőben futó SAP S4/HANA IS-U alapú megoldása.

 

Az időnyomás és a sikeres projekt nem feltétlenül járnak kéz a kézben, főleg komplex informatikai rendszerek bevezetése esetében. Az ERP Consulting munkatársainak azonban nem volt választása. Megbízójuk, az Audax olyan rendszer kiépítést kérte tőlük, ami megfelel az összetett tevékenységüknek, leköveti a hazai árampiaci szabályokat és kezeli a versenypiaci tarifákat. Magyarán ki kellett találniuk a hazai árampiacra frissen belépő Audax Renewables jövőbe mutató és a cég egyre bővülő üzleti folyamatait kiszolgálni képes „tévedhetetlen” informatikai rendszerét, a semmiből, a lehető legrövidebb idő alatt. 

 

„A projektben SAP S/4HANA core, CRM és IS-U modulokat vezettünk be. Életre hívtunk ügyfélszolgálati és portál funkciókat, megvalósítottuk a külső rendszerek integrációját, illetve többévnyi adatot migráltunk át a régi rendszerekből. A projekt nemcsak a hazai, de a nemzetközi Audax életében is újdonságnak számított. Ez volt a vállalatcsoport első sikeres SAP bevezetése is.” – monda Gyimesi Áron, az ERP Consulting key account menedzsere.

 

A szakember hozzátette, hogy a rengeteg kihívás ellenére nagy segítségükre volt a munkájukban a saját fejlesztésű, előkonfigurált Utility Template rendszerük. Ez a közműcégeknél tesztelt, a funkcionalitása és a magyar jogszabályokat szorosan lekövető felépítése révén jelentősen felgyorsította a vállalatirányítási rendszer bevezetését. Agilissá, dinamikussá tette a projekt végrehajtását, ami a megkezdésétől számított 1 év elteltével, szinte hiba nélkül indult el százezres ügyfélkört hatékonyan és gyorsan kezelő megoldásként. Ezzel az Audax lett az első, a saját informatikai útját járó, sikeres leválást megvalósító vállalat az átalakuló piacon.

IT-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14