Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

forrás: Prím Online, 2023. március 29. 15:43

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

Egy vadonatúj technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy kép, például a profilképük feltöltésével és bizonyos paraméterek megadásával eredeti alkotást hozzanak létre mesterséges intelligencia közreműködésével. Az újdonság, azaz a Bicasso a világ vezető kriptovállalata, a Binance AI-alapú fejlesztése. 

 

12 órán keresztül hozzáférhető

 

A piacvezető cég a sikeres európai teszt után most világszerte még több ember számára teszi elérhetővő mesterséges intelligencián alapuló NFT-szolgáltatását. A programhoz március 29-én déltől éjfélig, 12 órán keresztül további 100 ezer felhasználó férhet hozzá jelentkezési sorrendben. Ők az általuk feltöltött képet NFT-vé (nem helyettesíthető tokenné) formálhatják, és saját tulajdonukként meg is tarthatják. A Bicasso a képből és a megadott paraméterekből merít ihletet a lehető legjobb eredmény érdekében, ám az alkotás további adatok megadásával tovább finomítható. A kész mű, amely már mindenben megfelel a felhasználó elvárásainak, az alkotási folyamat végén NFT-vé alakítható. Ezeket az NFT-ket a későbbiekben be lehet állítani profilképként, meg lehet osztani a közösségi médiában, de akár a felhasználó digitális pénztárcájába is áthelyezhetők, kereskedni velük azonban nem lehet.  

 

 

Nem Picasso, Bicasso

 

A Bicasso név a Binance és a Picasso összevonásából született – az elnevezés a szolgáltatás által kínált forradalmian új technológia és a művészet ötvözésére utal. A Bicasso bétatesztként indult a Binance NFT-platformján 2023. március 1-jén, és kezdetben a kriptocég csak korlátozott számú felhasználó számára engedélyezte a felület kipróbálását. Nem sokkal megjelenése után máris óriási kereslet mutatkozott a szolgáltatás iránt, amely mindössze két és fél órán belül teljesítette az előzetesen kitűzött célt, a 10 ezer NFT generálást. 

 

A globális bevezetés alkalmából a Binance egy exkluzív Bicasso NFT-kollekciót is bemutat. A mesterséges intelligencia által generált macskákat és kutyákat ábrázoló 500 egyedi műalkotást egy ajánlói program részeként ítélik oda a felhasználóknak. Ha valaki tulajdonosa egy ilyen exkluzív NFT-nek, további egyszeri ingyenes lehetőséget kap arra, hogy a Bicasso globális bevezetése során NFT-t generáljon, és tagjává válhat a Binance bétatesztelői közösségének. Ennek révén a későbbiekben az elsők között juthat hozzá az új termékekhez és funkciókhoz.  

 

Saját chatbot

 

Az egyik első termék, amelyet kipróbálhatnak, egy mesterséges intelligencia által vezérelt, a Binance Akadémiába beágyazott chatbot lesz. A fejlett ChatGPT technológiának köszönhetően a chatbot megbízható és naprakész válaszokat ad a felhasználóknak a Web3-ról és a blokklánc-szektorról. Ezáltal – amellett, hogy élőben, valós időben demonstrálja a 21. század egyik legizgalmasabb informatikai vívmányának képességeit – a kriptogazdasággal kapcsolatos megbízható ismeretek terjesztéséhez is hozzájárul.

 

„A Binance-nél odafigyelünk felhasználóink visszajelzéseire. Meggyőződtünk róla, hogy pozitív tapasztalatokat gyűjtöttek a tesztverzióról, ezért most globálisan is elindítjuk ezt a szolgáltatásunkat” – mondta Mayur Kamat, a Binance termékvezetője. Hozzátette: a Bicasso egyedülálló lehetőséget kínál az AI és a Web3 előnyeinek egyesítésére, így még tovább tudják fejleszteni az általuk kínált felhasználói élményt.

 

A szolgáltatás egyelőre csak angol nyelvű, és a globális bevezetés azokra az országokra értendő, ahol a Binance jelen van. Akinek nem sikerül bekerülnie a most meghirdetett 100 ezer fős keretbe, egy várólistára iratkozhat fel, mivel az elérhetőség a későbbiekben tovább bővül majd.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15