Új távlatokat nyithat a Quadron közel-keleti térnyerése

forrás: Prím Online, 2023. április 26. 11:27

Európa-szerte egyre több nagyvállalatnak válik vonzó célponttá a Közel-Kelet piacuk szélesítésére, ami magával hozza az európai szürkeállomány exportját is a térség országaiba. Az új lehetőségek miatt számos szakember szívesen költözik ki átmenetileg – de akár véglegesen is. A Quadron 1 éven belül a meglévő bahreini irodája mellett további három országban nyit képviseletet a régióban, amivel a helyi kiberbiztonsági piac meghatározó szereplőjévé válik.

A Közel-Kelet az utóbbi években kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, az új világot meghatározó különféle innovációk és technológiai trendek egyik gócpontjává vált, és ez igen vonzó helyszínévé tette új ágazatok, nagyvállalatok számára a térséget. Ezt a lehetőséget ismerte fel a Quadron már 2015-ben, amikor a hosszútávú stratégiájában meghatározó szerepet adott a régióbeli terjeszkedésnek.

 

„A közel-keleti kormányzati szervek és nagyvállalatok kimondottan előnyben részesítik az európai szakemberekkel való közös munkát és tapasztalatcserét, a térség fejlődése pedig számos szektorban eredményezte a szürkeállomány iránti kereslet növekedését.” – mondta el Gulyás Péter, a 2014-ben alapított Quadron Kibervédelmi Zrt. vezérigazgatója. „Ennek az elvárásnak mind maga a vállalat, mind a Quadron szakemberei maximálisan megfelelnek: hozzuk a magas európai minőséget, metodológiát és módszertant, hatékonyan szállítjuk le a projekteket, ráadásul versenyképes áron, olyan módon, hogy európai, illetve más, a régióban jelenlevő nációkkal közös projektcsapatokba szerveződve dolgozunk és szerzünk közös tapasztalatokat. Ezek voltak azok a kulcstényezők, melyek miatt meg tudtuk vetni a lábunkat a közel-keleti piacon, és ezek miatt ajánlanak minket egymásnak a helyi nagyvállalatok.” – tette hozzá a cégvezető.

 

A Quadron 2015 óta van jelen a régióban, és több sikeres projektet tudhat maga mögött, többek között a szaúdi Telekommal együttműködve. A vállalat számos sikeres projektet vitt véghez az etikus hackelés (sebezhetőség felmérése és behatolási tesztelés), a biztonsági érettségi auditok, az infrastruktúrán belüli digitális biztonsági megoldások leszállítása területén, valamint a Kibervédelmi Központok építése (Security Operation Centrer = SOC) témájában is. A vállalat Kuvaitban, Bahreinben és Ománban is jelen van olyan tekintélyes ügyfelekkel, mint a Villamosenergia-, Vízügyi és Megújulóenergiaügyi Minisztérium (Kuwait), a Pénzügyminisztérium (Kuwait), a Kuwaiti Amerikai Egyetem, a Távközlési Szabályozó Hatóság (Bahrein), a Bank Muscat (Omán). Bahreinben a Quadron saját irodával rendelkezik, amit hamarosan 3 másik nyitás is követ Abu-Dzabiban, Kuwaitban és Szaúd-Arábiában (Rijádban). A kiberbiztonság mellett pedig a vállalat a hazai után a közel-keleti piacon is megjelent fejlett analitikai és szoftverfejlesztési kapacitással is.

 

„Terjeszkedési törekvéseink magukkal hozták a vállalat működési és strukturális átalakítását is. Ennek eredményeképpen új, cégcsoportalapú struktúrát kezdtünk el kiépíteni. Az átalakuló Quadron közel-keleti és afrikai (Middle East & Afrika = MEA) piacokért felelős tagjának operatív vezetését ügyvezető igazgatóként Nandhini Duraisamy, a cég korábbi üzemeltetési és üzletfejlesztési igazgatója látja el, míg az európai, azon belül a budapesti központ operatív vezetéséért ügyvezető igazgatóként a cég korábbi kereskedelmi igazgatója, Gyalog Attila felel majd. Gulyás Péter a cégcsoport vezérigazgatójaként 2023 áprilistól a csoport vezetése mellett piaci terjeszkedések, felvásárlások, stratégiai partnerségek, kiemelt globális ügyfelek és komplex projektek felépítésén dolgozik.”

 

„Az átalakulás is azt a célt szolgála, hogy még nagyobb figyelmet tudjunk összpontosítani a közel-keleti piacbővítésre, hogy nagyobb, komplexebb projekteket is elnyerhessünk és tovább terjeszkedhessünk. A cél hosszú távon az, hogy minden közel-keleti országban jelen legyünk helyi szakértőkkel és kompetencia központokkal, valamint, hogy az expanziót kiterjesszük később Ázsiára és Afrikára is. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy növelni tudjuk a régióban dolgozó szakembereink számát egy olyan üzleti modellben, ahol a munkavállalók is részesedést kaphatnak ott, ahol értéket növelnek. Ez az újfajta megközelítés pedig sokaknak lehet csábító perspektíva, hosszú távon pedig a befektetők számára is vonzóvá teheti a Quadront.” – zárta gondolatait Gulyás Péter.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36