Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

forrás: Prím Online, 2023. október 2. 12:41

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

A Vatera vásárlókat és eladókat egyaránt óvó, négyszintű biztonsági rendszer által biztosított védelemnek köszönhetően az elmúlt években fokozatosan visszaszorult a piactéren megvásárolt termékek személyes átadása és átvétele, egyre többen inkább a cég saját Vaterafutár szolgáltatásán keresztül juttatják célba az eladott tárgyakat. A Vaterafutárt éppen azért alapította meg a Vatera több mint tíz éve, hogy a fogyasztók közötti (C2C) kereskedelmet a normál online vásárlás komfortszintjére emelje. A szolgáltatás egyébként nem csak a Vatera felhasználói számára érhető el, bárki más is elküldhet rajta keresztül kedvező áron csomagot.

 

2023-ra már minden második (49,3%) Vaterafutáron keresztül gazdát cserélő tárgy csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához – a fennmaradó rendelést hagyományos csomagponton vagy házhoz szállítással veszik át. Az automatás átvételi mód népszerűsége jelentős részben annak köszönhető, hogy a Vaterafutár szolgáltatásba integrálták az összes jelentős hazai csomagautomata-hálózatot (easybox, Foxpost, GLS, MPL, Packeta), ami csaknem 4200 átvételi pontot jelent országszerte. Így nem meglepő, hogy a piactéren végbement tranzakciók mellett havi átlagban közel húszezer nem vaterás csomag elküldését is a Vaterafutáron keresztül bonyolítják le.

 

 

Automatán keresztül költöznek a könyvek, a ruhák, de a relikviák is

 

Több mint hét hónap alatt közel 21 ezer darab Vaterán eladott könyv jutott el csomagautomatán keresztül az új tulajdonosához (4500 forint körüli átlagáron), ezenfelül a gyűjtői termékek esetében is kiemelkedő ez az átvételi mód. Utóbbi kategóriában makettek, modellek, katonai relikviák, kitüntetések, érmék és más régi tárgyak találhatók, de rengetegen juttattak el zenei CD-t és filmes DVD-t is új tulajdonosának; ezek mellett a vinyllemezek továbbítására is megbízható alternatívának számítanak az automaták.

 

Nem meglepő módon, a gazdát cserélő ruhadarabokat is előszeretettel továbbítják csomagautomatába. A szállítási statisztikák alapján a legnagyobb arányban női (57%) és gyerekruhákat (22%) küldenek az automatákba; az így kiszállított férfiruhák aránya pedig alig volt több az összes ötödénél (21%).

 

A top 10 “csomagautomatás” Vatera-termék közt megtalálhatók még a matchboxok és más játékautók, illetve a LEGO-készletek is – előbbiek 3600 forint, utóbbiak 8000 forint körüli átlagáron. Végül a különböző maketteket és modelleket (vasút, autó stb.)  is sokan postázzák csomagautomatába (egy tipikus vaterázó nagyjából 7000 forintért vásárolja ezeket), de a katonai, vagyis világháborús, hidegháborús relikviák szintén a top 20-ban vannak, közel 16 ezer forintos átlagárral.

 

Ezért nem muszáj már személyesen találkoznia az eladónak és vevőnek

 

A Vatera tapasztalatai szerint a piactéren kialakult vitás helyzetek többségét az eladóval/vásárlóval való egyeztetést követően sikerül rendezni, hiszen az eladóknak is érdeke, hogy ne legyenek elégedetlenek a vásárlók, akik negatív értékelést adhatnának. Ha egy eladó és egy vevő mégsem tudna megegyezni, a társaság olyan lehetőséget kínál, amelyhez hasonló a közösségi platformokon nem érhető el: bruttó 50 ezer forintos összeghatárig megtéríti a platformján vásárolt termékkel kapcsolatos minőségi kifogás által közvetlenül okozott kárt, ha a panaszt a vásárlástól számított 90 naptári napon belül jelzik az ügyfélszolgálaton.

 

Ha egy vaterás vevő egyáltalán nem jutna hozzá az általa már kifizetett termékhez, akkor a programban meghatározott feltételek teljesülése esetén termékenként bruttó 100 ezer forintig térítik meg a kárát. A BVP program az eladókat is védi az utánvétellel kért, ám végül át nem vett küldemények plusz költségeitől.

Kulcsszavak: Vaterafutár

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36