Marconi: elbocsátás, lemondások, veszteség

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 5. 08:40
A brit Marconi távközlésiberendezés-gyártó két vezetője távozik, a cég leépít még kétezer munkahelyet és a működési eredménye további romlására számít a második negyedév 227 millió fontos vesztesége után.
Kedden közölték, hogy eladásaik az első félévben 12 százalékkal, a második negyedévben 25 százalékkal csökkentek, 1,134 milliárd fontra a tavalyi második negyedévi 1,29 milliárdról. A most folyó negyedévben az eladások már bővülnek, csak még elmaradva a vállalati várakozástól - tették hozzá.

A vállalat rövid időn belül második alkalommal jelent be leépítéseket és figyelmeztet eredményeinek romlására: az idén már egyszer 8 ezer munkahely leépítéséről döntött, aminek keretében üzemei közül is bezár néhány kisebbet. Júliusban pedig már azt közölte, hogy idei eredményei - a vártnál sokkal keményebb piaci feltételek miatt - a korábban jelzettnek a felét érik majd el. Azóta a Marconi részvény lezuhant a londoni értéktőzsdén, elsősorban ezzel hozható összefüggésbe Hurn elnök és Simpson vezérigazgató gyors lemondása.

A már elindított költségcsökkentő programnak köszönhetően(a megtakarítást mintegy 350 millió fontra becsülik) a pénzforgalmi mérleg (EBITDA) még nem mutat veszteséget - jelentette a cég közleményére hivatkozva az AFP. A vállalat adóssága augusztus végén már 4,4 milliárd angol font volt, bár ezt a Medical Systems nevű vállalkozásuk eladása 780 millió fonttal mérsékli majd. A Marconi az év végéig szeretné megkapni a versenyfelügyeleti engedélyt az értékesítéshez. Adósságát 2002 elejéig 2,7-3,2 milliárd fontra akarja csökkenteni.

Kulcsszavak: +céginfo Marconi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14