A DNS Hungária a Sun Magyarországot segíti

Kovács Attila, 2001. szeptember 15. 13:01
A Sun Microsystems Kft. és a DNS Hungária Kft. megállapodást kötött a Sun-termékek értéknövelt disztribúciójáról. A szerződést szeptember 14-én sajtótájékoztató keretében írta alá Keresztesi János, a Sun és Kertész Gábor, a most alakult DNS Kft. ügyvezető igazgatója.
Szkurka János, a Sun marketingigazgatója bevezetőjében ismertette, az amerikai tragikus eseményeket a cégnek a New York-i toronyépület 26-27. szintjén dolgozó munkatársai sértetlenül vészelték át, egy szoftverigazgatót gyászol a cég, aki az egyik eltérített gépen lelte halálát.

Keresztesi János hangsúlyozta, a korábbiaktól eltérően megoldásszállításra is fognak törekedni. A nagyvállalati megoldások és az adattárolás területén egyaránt továbblépnek, a nagyvállalati tárolórendszerek piacán a Hitachival működnek együtt. Az internet terén a Sun szoftver-megoldásszállítóvá kíván válni. A szükséges konzultációs tevékenységhez a Professional Services csapatukat erősítik. A DNS egész Európában legnagyobb partnere a Sunnak, velük további hálózatbővítést szeretnének elérni, elsősorban új tudásanyag megszerzésével.

Kertész Gábor elmondta, a DNS csoport (Digital Network Services) német hátterű cég, magyarországi leányvállalata néhány napon belül kerül bejegyzésre. Olyan hálózati termékek, kiszolgálók és munkaállomások, hálózati komponensek, biztonsági megoldások, köztes szoftverek, tároló alrendszerek és szolgáltatások állnak a cég figyelmének központjában, amelyek átfogják a hagyományos értéknövelt disztribúció teljes körét. A teljes cégcsoport éves bevétele a 2000-es üzleti évben kb. 700 millió német márka volt, a dolgozók összlétszáma 230 fő.

A magyarországi cég profilja a Sun termékeinek és megoldásainak viszontértékesítése. Választási lehetőséget kínálnak a Sun viszonteladóinak, profi disztribúcióval. Új üzleti lehetőségeket kutatnak fel a szerződött partnerek bevonásával. Lehetőséget látnak a piaci versenytársaktól területek elhódítására. Év végéig 14 főre növelik a kft. létszámát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36